- hirdetés -

Első hazai edzőmérkőzését játszották a másodosztályú női kézilabdázók. A jó erőkből álló, harmadik vonalban szereplő Algyő ellen szoros csatát vívtak.

OXXO Energy Orosházi NKC – FKSE Algyő 29-29 (15-14)
Női kézilabda felkészülési mérkőzés, Orosháza, 150 néző.
Vezette: Kovács Gergő, Papp Béla András.
Orosháza:

Gedó, Cseh (kapusok) – Herjeczki-Antal 3 (3), Moharos 3, Szabó 3, Tóth 6 (1), Nemes 1, Kenyeres 4, Maláti 5, Mikula 1, Bíró 1, Horváth 2, Magó, Szöllősi, Ács. Vezetőedző: Herbert Gábor.
Algyő legjobb góllövői: Ilyés 11 (4), Ladics 4, Szepesi 4 (1), Csáki 4.
Kiállítások: 6 perc, illetve 6 perc. Hétméteresek: 5/4, illetve 6/4.

Az NB II-ben szereplő Algyőt fogadta hazai pályán az OXXO Energy Orosházi NKC. Hiába az alacsonyabb osztály, az NB I/B-ben is megállná a helyét a Csongrád-Csanád megyei csapat. Elég megemlíteni a kétszeres BL-győztes Szepesi Ivett, vagy a volt ukrán válogatott Olha Nikolayenko nevét.

Első hazai edzőmérkőzését játszotta a sötét mezben játszó ONKC (Fotó: Horváth Bence)

Szorosan alakult a találkozó komoly különbség nem alakult ki, de az első negyed órában többnyire orosházi előnyt mutatott az eredményjelző. Cseh Roberta ebben az időszakban jó teljesítményt nyújtott, ahogy a túloldalon Dobó Mónika is, így a 20. percben még csak 10-10 volt az állás. A szünetig nem is igazán változott jelentősen a különbség, minimális hazai fórral vonultak a felek az öltözőbe.

A folytatásban pillanatok alatt két gólt szerzett az Orosháza, de ezt az előnyt ugyanilyen gyorsan veszítette el. A 39. percben már 21-18-nál az Algyő állt jobban, érkezett is Herbert Gábor időkérése. Ebben a szakaszban gyengén védekezett az ONKC és a támadások is pontatlanok voltak. Az áttörés a 46. perc környékén érkezett el, többek között ekkor került pályára ismét Kenyeres Barbara is, aki lendületet adott a hazaiaknak és zsinórban négy gólt szerezve 24-24-nél utolérték a vendégeket.

Kenyeres Barbara megoldásaival sokat segített csapatán (Fotó: Horváth Bence)

A végjáték a múlt hét végi szegedi találkozóhoz hasonlóan most is kiélezett volt, mind két együttesnek győzelmi esélye volt, de végül 29-29-es döntetlennel zárult az összecsapás.

– Érdekesen hangozhat – hiszen egy NB II-es csapat –, de az Algyő volt a legerősebb ellenfelünk az eddigi felkészülési mérkőzések során. A meccsen elkövetett hibák és bizonytalanságok az én felelősségem. Más dolgokat kérek a lányoktól, mint amit eddig megszoktak, így amikor fáradnak természetes, hogy nem úgy működnek a dolgok, ahogy azoknak majd a jövőben működniük kell. Pozitívumnak tartom, hogy hátrányból felálltunk és a végén még győzelmi esélyünk is volt, jól küzdött a csapat. A felkészülés elején mondtam, hogy az első öt mérkőzés eredményéből nem kell levonnunk következtetéseket, ezt továbbra is tartom. Az eddig látottak alapján bizakodó vagyok – értékelt a találkozó után Herbert Gábor.

A felkészülési mérkőzések sora pénteken folytatódik, akkor a Dunántúlra utazik az OXXO Energy Orosházi NKC, ahol a Mohács és a Szekszárd lesz az ellenfél.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.