- hirdetés -

Gellértegyháza évek óta bizonyítja, hogy kitűnő tábor helyszín. Ezen a héten a kreatív táborosok foglalták el.

Tóth László táborvezető elmondta, hogy idén különösen nagy volt az igény a gyerekek részére rendezett táborok iránt.

– A koronavírus járvány ideje alatt sok szülőnek elfogyott a szabadsága, ami miatt elmaradt sok helyen a családi nyaralás. Ilyenkor nagy segítség számukra, hogy egy-két hétre a táborba adhatják a gyerekeket. A kreatív tábort idén szerveztük meg először. A gyerekekkel textilfestéssel, batikolással próbálkoztunk, de a dekopázsolásnak, a szalvéta technikával készült hűtőmágneseknek is nagy sikere volt. Fontunk kosarat, készítettünk karkötőket, nyakláncokat gyöngyfűzéssel, ma pedig az agyagozás van soron. Holnap, táborzárásként főzünk egy remélhetőleg finom bográcsost – sorolja a programokat a táborvezető.

Ezeken kívül a főként 8-10 éves gyerekekből álló kis csapat megpróbálkozott az íjászattal, a kakasszéki tavak mellett gyalogtúrán vettek részt. A szervezett kézműves programokon kívüli időben örömmel mennek a lődombra játszani.

Mint elmondták, a legjobb a táborban a foglalkozásokon kívül a rengeteg közös játék és hogy egész nap a szabadban, a jó levegőn vannak. Mint Tóth László mosolyogva hozzáfűzte: Innen egy gyerek se megy haza tisztán.

Van olyan táborlakó, aki idén már a harmadik gellértegyházi táborban vesz részt. Szalai Márknak mindegyik tábor nagyon tetszett, de leginkább a mostani és az előző túlélő tábor a kedvenc.

– Szeretek különböző dolgokat készíteni, különösen a batikolás tetszett, de a tűzgyújtás, a pocsolya vizének megtisztítása, a sátorcövek faragás sem volt semmi. Most várom az agyagozást mert azt is szeretem – mondja Márk.

A gyerekek – bár nem figyelték, mit mesélt Laci bácsi a táborról – de pontosan igazolták szavait. Míg vártak az agyagozás kezdésére, hatalmas volt a hangulat és ketten is megkérdezték, hogy addig kimehetnek-e a dombra…

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.