- hirdetés -

Felszámolták az Avar utcában található hulladékszigetet. Az illegális szemétlerakók komoly gondot okoztak az ott élőknek.

Az elmúlt időszakban szolgáltatóváltás történt a hulladékgazdálkodásban, az átállás nem megy zökkenőmentesen. A városban a gyűjtőszigeteken felhalmozódó szemét komoly gondot okoz.

Ilyen problémás pont az Avar utca végén található gyűjtősziget is. Az ott élők közösen keresték fel a terület önkormányzati képviselőjét, Tóth-Kása Sándort. A lakók arra panaszkodtak, hogy egyre inkább felhalmozódik a szemét a négy konténerből álló hulladékszigetnél.

Tóth-Kása Sándor hangsúlyozta, hogy elsősorban nem az ott élők miatt alakult ki ez a helyzet. Leginkább illetéktelenek vittek át kommunális hulladékot, például a Klapka és a Vereczkei utcákról is.

– A gyűjtősziget a lakótömb mellett található, így az komoly kényelmetlenséget okoz a lakosoknak, de emellett balesetveszélyes és közegészségügyi kockázatot is jelent. Arra kértek, hogy szüntessük meg a szigetet ez megoldhatja a problémát – tette hozzá Tóth-Kása Sándor.

A képviselő az ott élők panaszát tolmácsolta Dávid Zoltán polgármester felé. A városvezető a helyszínre is kilátogatott, majd miután felmérte az állapotokat lezáratta a hulladékszigetet, így szemetet oda már nem lehet elhelyezni. Dávid Zoltán felvette a kapcsolatot a Dareh Bázis Zrt-vel, hogy minél hamarabb számolják fel a szigetet.

– Kérem, hogy tartsuk tiszteletben a hulladékgyűjtés szabályait és embertársainkat is! A szelektív hulladékgyűjtő edényzetekbe csak azt tegyük, ami abba való és ne szemeteljük tele a szigetek környékét!
Természetesen az Avar utcai lakók kérését teljesítjük, a szigetet a szolgáltató felszámolta – fogalmazott a városvezető.

Tóth-Kása Sándor elmondta, hogy a hulladéksziget felszámolásával az ott élők számára továbbra is biztosított saját szemetük elhelyezése, hiszen minden háztartás rendelkezik saját kukával.

Kiemelt kép: Kecskeméti Krisztina

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.