- hirdetés -

Lépésről lépésre halad karrierjében a 20 éves Szabó Dorina. Fejlődni szeretne a fiatal kézilabdázó, amit az orosházi csapat biztosítani tud számára.

Szabó Dorina élete a sport körül mozog. Mindig is így volt, hiszen szülőhelyén Berettyóújfaluban minden sportágat kipróbált, testnevelője győzte meg arról, hogy látogasson meg egy kézilabdaedzést. Végül így ragadt a pályán, majd 14 éves korától négy éven át Győrben nevelkedett.

– Ezután következett Dorog az NB I/B nyugati csoportjában, ahol előbb a védekezésben, illetve tavaly már támadásban is komoly szerepet kaptam. Eleinte sokat gondolkoztam, hogy elfogadjam az orosházi ajánlatot, hiszen Dorogon alapember voltam, de vágytam a változatosságra és itt komolyabb célokért küzdhetek – tette hozzá az átlövő.

Elmondta, hogy jól érzi magát a városban, úgy véli, jó közösség alakult ki Orosházán.

– Szinte senkit nem ismertem mielőtt ide kerültem, ezért nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy Moharos Vivi is ide igazol. Négy évig Győrben volt osztálytársam, így vele könnyebb beilleszkedni – fogalmazott Dorina.

Az alapozás előtt tartott gyomaendrődi csapatprogramon kiderült, hogy könnyen barátkozik és kijön az emberekkel, illetve a mókázás sem áll távol tőle.

– Sokan mondták, hogy olyan vagyok mint egy nagy gyerek és ebben nem is tévednek – mondta nevetve a fiatal játékos. – Szeretek bolondozni, de amikor a pályán kell teljesíteni teljesen más arcomat mutatom. Olyankor csak arra fókuszálok, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsam – fűzte hozzá.

Elmesélte, hogy 20 éves kora ellenére már komolyan érdekli az edzősködés. Jelenleg Győrben rekreáció szakon tanul, de emellett tervezi, hogy hamarosan elkezdi az edzői képzést is. Ezen kívül már elvégezte a játékvezetői tanfolyamot is, tehát tényleg minden gondolata a kézilabda körül forog. A pályán kívül is sokat van együtt a csapat, amikor Dorina mégis egyedül tölti a szabadidejét, akkor leginkább sorozatokat néz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.