- hirdetés -

Két orosházi születésű labdarúgó évekkel ezelőtt Békéscsabáról került a fővárosba. Augusztus 5-én a Vasas színeiben tértek vissza a Kórház utcai stadionba.

Jova Levente 2010-ben került fel a Békéscsabai UFC csapatából az MTK-ba, Silye Eriket 2013-ban igazolta le a Ferencváros szintén a csabai UFC-ből. Ma mindketten a Vasas játékosai, akik a szerdai NB II-es bajnoki mérkőzésen ellenfélként tértek vissza a Viharsarokba. A labdarúgókat az 1:1-es döntetlennel zárult találkozót követően kértük egy rövid villáminterjúra.

Silye Erik Mezőkövesdről került a nyáron az angyalföldi csapathoz.

Rúgtál egy „fél gólt” és mentettél az utolsó percben szinte a gólvonalról. A pálya minden pontján felbukkantál. Hogyan értékelnéd a mérkőzést?

– Örülök, hogy támadásban és védekezésben is hozzá tudtam tenni a játékhoz, de ettől függetlenül még messze vagyok a top formámtól, a csapat pedig még jóval a tudása alatt teljesít. Kiegyenlített meccs volt, a fordulópontokból jól és rosszul is kijöhettünk volna, végül egyik csapat felé sem billent a mérleg.

Milyen érzés volt ellenfélként hazatérni?

– Ez már a harmadik alkalom volt, hogy ellenfélként léptem itt pályára, szeretek hazatérni, mindig jó érzésekkel tölt el találkozni régi ismerősökkel és barátokkal.

Silye Erik a támadásvezetésben is kiveszi a részét (Fotó: vasasfc.hu)

Jova Levente Nyíregyházáról került télen a Vasashoz.

A régi csabai társak közül ismertél-e valakit?

– Olyan régen szerepeltem Békéscsabán, hogy a jelenlegi keretből csak Király Patrikot ismerem.

A kapuból milyennek láttad a mérkőzést?

– Sajnos kicsit nehezen mentek a támadások, nem volt felrakva az i-re a pont. Beragadtunk a kezdésnél, de van még 36 forduló, úgyhogy nincs veszve semmi, vasárnap le kell győzni a Csákvárt!

Jova Levente, a Vasas hálóőre (Fotó: vasasfc.hu)

A Vasas a 3. fordulóban augusztus 9-én, 19 órakor fogadja a Csákvár csapatát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.