- hirdetés -

Néhány hete ért véget a bajnokság, a szervezők már a következőt készítik elő.

Az Edit Optika-Hungária bajnoki címével ért véget a 2019/2020. évi városi kispályás labdarúgó bajnokság. A 2020/2021. évi versenykiírás elkészült, várják a nevezni kívánó csapatokat. Néhány fontos tudnivalót kigyűjtöttünk a nevezéssel kapcsolatban.

A bajnokság célja: Játéklehetőség biztosítása, a bajnoki cím és helyezések eldöntése. A bajnokságban szerepelhet minden olyan csapat, amely a részvételhez szükséges feltételeket elfogadja és biztosítja. A benevezett csapatokban minden olyan személy szerepelhet:

– aki ellen nincs érvényben lévő elmarasztaló bírósági ítélet vagy sportfegyelmi határozat, illetőleg nem áll bírósági vagy sportfegyelmi eljárás alatt;
– aki érvényes kispályás igazolással rendelkezik;
– aki a bajnokság kezdetének évében a 15. életévét betölti;
– aki a csapatok részére előírt orvosi nyilatkozatot aláírta, az abban rögzített szándéknyilatkozatot elfogadta.

A csapatok játékos létszáma: 15 fő

A benevezett csapatok létszáma között szerepelhet a Békés megyei kvalifikációs bajnokságban szereplő 3 fő, 35 év alatti, valamint egyéb megyei I., II. és alacsonyabb, valamint Békés megyei II. és III. osztályban szereplő felnőtt és ifjúsági bajnokságaiban igazolt és játszó játékos. Magasabb osztályban (futsal is) szereplő 35 év alatti játékosok nem vehetnek részt a bajnokságban, kivéve a bármely megyei I. osztályában játszó, 35 év feletti játékos, valamint bármely utánpótlás bajnokságban, bármely szinten igazolt és játszó játékos (U-16-19 korosztály) – csapatonként maximum 2 fő.

Az utánpótlás játékosaira vonatkozó egyéb szabály, hogy 20. életévét betöltött játékos amennyiben magasabb szinten játszik vagy kiírt versenyidőszakban igazol, már nem játszhat,- az addigi játékengedélye-igazolása bevonásra kerül. Az a megyei II. osztálynál magasabb osztályban szereplő 35 év alatti játékos, aki aktív nagypályás labdarúgó pályafutását azon a szinten befejezte és erről utolsó sportegyesülete igazolását bemutatja, játszhat (bemutatást követő 1 hónap múlva). Minden más esetben nincs játékjoga. A bajnokságban résztvevő csapatok tagjai a nevezés beadásával egy időben tudomásul veszik, hogy saját felelősségükre vesznek részt a bajnokságban.

Fotó: Bohus Krisztián

Átigazolási lehetőségek:

– Igazolni- „új igazolást” készíttetni az őszi szezonban a megállapított 15 fő csapatlétszámig engedélyezett, azon felül nincs rá mód.
– „Játékos cserére” (mert befejezi, elköltözik, eligazol…stb.) az őszi és tavaszi szezon közötti időben 2 főig van mód, a 15 fő keretlétszám megtartása mellett.
– Átigazolni a bajnokság megkezdése előtt, az őszi forduló befejezéséig csak egy alkalommal lehet, a 15 fő keretlétszám megtartása mellett.

Nevezés: Nevezni a nevezési lap aláírt példányának leadásával lehet.

Nevezési határidő: 2020. augusztus 15., 18:00 óra.

Határidőn túli nevezéseket nem fogadunk el. A csapat nevezését akkor tekintjük elfogadottnak, ha a kitöltött és aláírt nevezési lapot (csapatvezető aláírásával hitelesítve), valamint a nevezési díjat befizette és a nevezési határidő lejárta előtt leadja a csapat képviselője.

A nevezés leadható: Cseh Krisztiánnál (tel.: 0630-519-2988, e-mail: csehi76@gmail.com)

A bajnokság lebonyolítása: Játékidő: 2 X 30 perc

A bajnokság lebonyolítása nevező csapatok számától függetlenül egy osztályban történik. A helyezések eldöntése őszi-tavaszi fordulókban, oda-vissza alapon, játszik mindenki egymással, körmérkőzéses rendszerben történik. A helyezéseket a pont, az egymás elleni eredmény, a gólkülönbség, a több rúgott gól, a több győzelem, a további egyezőség esetén sorsolás dönti el.

Páratlan csapatnevezés esetén a sorsolás alapján fordulónként egy csapat szabadnapos!

Első forduló (tervezett) időpontja: 2020. augusztus 24. – augusztus 28.

Mérkőzések várható időpontja: ​ hétfő ​19:00; ​20:00, szerda​ 19:00; ​20:00, csütörtök ​18:00;​ 19:00; ​20:00

Mérkőzések helyszíne: Eötvös iskola sportudvara

Költségek: Nevezési díj csapatonként 12.000.- Ft, Játékvezetői díj: ​3000 Ft, Pályadíj: mérkőzésenként: ​5000.- Ft. 

A nevezési díjat a kiadott nevezési listával együtt a nevezési határidő lejártáig kell befizetni!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.