- hirdetés -

Befejeződött a városi kispályás labdarúgó bajnokság. A bajnoki címet az Edit Optika-Hungária csapata nyerte.

A Hungária több éve meghatározó csapata az orosházi kispályás bajnokságnak. Számos tornát, címet nyertek az évek alatt. A 2019/2020. évi városi kispályás bajnokságban ők értek a csúcsra. Lövei Rolandot kértük egy rövid értékelésre.

Több éve meghatározó szerepet tölt be a csapat a városi foci életében. Hogyan kezdődött?

– Csapatunk jelentős része már serdülő korunk óta együtt játszik, több néven is szerepeltünk, míg 1999-ben megtaláltuk a Hungária nevet magunknak, hiszen mindannyian nagy rajongói, és szurkolói vagyunk a nemzeti csapatnak. Nemcsak csapat, hanem baráti társaság is vagyunk, évente több alkalommal szervezünk családi programot is. Ekkor van, hogy 30-40 fő is összejön a gyerkőcökkel együtt.

Lövei Roland, a Hungária játékosa (Fotó: Horváth Bence)

Számos sikert mondhatnak magukénak.

– Igen, ez valóban így van. Tíz feletti kupagyőzelmünk mellett több dobogós helyezésünk volt az elmúlt 20 év alatt a különböző tornákon. Harmadik alkalommal indultunk a városi bajnokságban, ahol most sikerült először az élen végezni. Tavaly az utolsó mérkőzésen buktuk el a bajnokságot, így idén nagyon szerettük volna megnyerni, végig így álltunk neki, ez szerencsére a létszámunkon is meglátszott. Talán május vége felé, amikor a rangadók nagy részén túl voltunk, akkor éreztük először, hogy meglesz a bajnokság. Úgy érzem, teljesen megérdemelt volt, hiszen utoljára 2018 őszén szenvedtünk vereséget a bajnokságban. Idén pontveszteség nélkül lettünk bajnokok. Jó mérkőzéseket játszottunk, kimondottan sportszerű keretek között. Itt szeretném megköszönni támogatóinknak a segítségét, Polyák Lászlónak az Edit-Optika tulajdonosának, valamint a Montana Kebabnak.

Ha felértél a csúcsra, akkor se állj le pihenni – szokták mondani. Hogyan tovább?

– Többen kérdezték, hogy elindulunk-e a Retro bajnokságban, hiszen ugyanezzel a csapattal ott is játszhattunk volna a korunkból adódóan, de egyelőre még megpróbálunk a fiatalabbakkal szemben helytállni. Tehát jövőre veletek ugyanitt!

A bajnok Edit Optika-Hungária csapata: (Álló sor balról): Baranyai Béla, Pardi László, Lövei Roland, Lovas Attila, Mátyus Roland, Boros Bálint. (Guggolnak balról): Buza Barnabás, Braun Tamás, Szabó Péter, Szabó Norbert, Kánya Péter. A képről hiányoznak: Ludányi Péter, Kinyó Péter, Baki Norbert. (Fotó: csapat)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.