- hirdetés -

Július 31-én, ismét hazai pályán folytatta felkészülési mérkőzéseinek sorozatát az Orosházi FKSE-Linamar kézilabdacsapata, akik ezúttal a Cegléd gárdáját fogadták. Végül szoros mérkőzésen, de a végére háromgólos előnyt kialakítva szerezték meg a győzelmet.

Felkészülési férfi kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 150 néző. V.: Nagy F., Turóczy.
Orosháza: Özmusul – Pásztor M. 1, Sakic 5, Ushal 2, Kancel, Tóth K. 3, Németh L. 6 (2). Cs.: Majdán (kapus), Kiss A. 3, Lele 3, Döme 3, Lászlai 3, Bella 2, Molnár G. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.

A Cegléd legjobb dobói: Teleki 5, Vranac 5, Zakics 5, Németh B. 5.
Kiállítások: 10, ill. 0 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 4/4.

Kalandos úton jutott fel mégis az élvonalba az orosházi csapat pénteki ellenfele. A Cegléd ugyanis az első helyen állt az NB1/B Keleti csoportjában, amikor a veszélyhelyzet miatt beszüntették a küzdelmeket. A Mezőkövesd visszalépése miatt viszont ismét az első osztályra készülhetnek.

Ennek megfelelően is erősítették meg keretüket, így a múlt heti Dabas elleni felkészülési mérkőzést követően ismét kemény küzdelem várt az orosházi játékosokra. Az első 15 percben felváltva estek a gólok, ekkor még rendre a vendégek vezettek egy találattal.

A csapatkapitány, Németh László hat gólt szerzett (Fotó: Zsedényi Péter/ofkse.hu)

A fordulópont a 18. percben érkezett, ekkor 8-6-ra vette át a vezetést a hazai együttes, előnyüket sikerült is megtartani a félidőig. A szünetre 14-13-as állással vonulhattak a felek. A fordulás után hamar háromgólos előnyre tett szert az orosházi csapat, ekkor 16-13-ra vezettek, melyre viszont volt válasza a ceglédieknek.

A vendégcsapat ugyanis nemhogy feljebb jött, de a 41. perc környékén a vezetést is megszerezte, ekkor 18-19 volt az állás, de a folytatásban is fej-fej mellett haladt tovább a két gárda. A második játékrész fordulópontja az 50. percet követően jött el, amikor is négygólos, 27-23-as előnyre tett szert a zöld-sárga mezes együttes.

Elégedetten fogadhatták szurkolóik gratulációját (Fotó: Zsedényi Péter/ofkse.hu)

A lelkesen játszó vendégek ekkor sem adták fel, ezúttal viszont már csak felzárkózni tudtak (29-28), azonban az utolsó két gólt az orosháziak lőtték, akik így 31-28 arányban arattak megérdemelt győzelmet. A legeredményesebb játékosok ezúttal Németh László és Aldin Sakic voltak, míg Lászlai Szabolcs három gólt szerzett korábbi együttese ellen.

Ratko Djurkovic vezetőedző is elégedetten összegzett.
– Sokkal jobban játszottunk, mint az előző mérkőzésen, sikerült kijavítani a korábbi hibákat. Nehéz héten vagyunk túl, a fiúk jó hozzáállással, megérdemelten nyertek – értékelte a látottakat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.