- hirdetés -

Idén harmadik alkalommal rendezte meg a Petőfi Művelődési Központtal közösen évente tartott, Ügyes Kezek nevű napközis táborát a 7-12. éves gyerekek részére a Gyopárosi Gasztronómiai és Turisztikai Kft. Az egyhetes foglalkozásokon a játékok és a szórakozás mellett a környezettudatosságra is nagy hangsúlyt fektettek.

Barátkozás, ismerkedés, közös játék – ezzel a céllal rendezték meg két évvel ezelőtt az első Ügyes Kezek napközis tábort, mely ezt követően hagyománnyá nőtte ki magát, idén július 27-én vette kezdetét a Petőfi Művelődési Központban. A szervező, Gyopárosi Gasztronómiai és Turisztikai Kft. ügyvezetője, Bereczkiné Varga Ágnes elmondta, a tábor 7-12. éves korú résztvevői nagyon élvezik a foglalkozásokat.

– Minden nap 7:45 és 16:15 között tartjuk meg a programjainkat, háromszori étkezéssel. A játék mellett minden nap csinálnak a gyerekek valami kis alkotást, hétköznapi tárgyat, amit akár haza is tudnak vinni. Nincs kikötés, hogy ki vehet részt a foglalkozásokon, ahogy arra is igyekszünk külön odafigyelni, hogy ki az, akinek van mondjuk valamilyen ételallergiája vagy ki az, aki esetleg nagyobb odafigyelést igényel – mesélte.

Minden nap készítenek a gyerekek valamilyen alkotást (Fotó: Bojtor Zalán)

Hozzátette, minden napra van külön témájuk, a gyerekek etaponként haladnak alkotásaikkal. A hétfői napot például a faliképek, míg a keddit az üvegfestés határozta meg.
– Én személy szerint elégedett vagyok, szerencsére sokan eljöttek. Látni rajtuk, hogy szeretik, amit ilyenkor csinálnak, igyekszünk az elektromos eszközök használatát is ilyenkor minimálissá tenni, hogy továbbra is a játékon, barátkozáson, alkotáson legyen a hangsúly. Azért egy-két fotó természetesen belefér – tette hozzá Bereczkiné Varga Ágnes.

Mint kiderült, a tábor során nagy hangsúlyt fektetnek a környezettudatosságra is, igyekeznek hulladékanyagokból dolgozni. A gyerekek által használt csomagolófóliából tavaly például tolltartót, idén pedig virágtartót készítettek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.