- hirdetés -

A tizenöt éves Kalmár Mihály góllal debütált a Rákóczi felnőtt csapatában.

Az OMTK-Rákóczi július 18-án lejátszotta harmadik felkészülési mérkőzését. Ezúttal a Csabacsűd volt az edzőpartner, a találkozót Kormányos Antal csapata 4:3 arányban megnyerte. Az 55. percben pályára lépett a serdülőkorú Kalmár Mihály, majd nem sokkal később gólt szerzett. A sikeres bemutatkozás kapcsán beszélgettünk az ifjú gólszerzővel.

Azon kívül, hogy nagyon fiatal vagy, keveset tudunk Rólad.

– Kalmár Mihálynak hívnak, a Táncsics Mihály Gimnázium 10. osztályába járok. Hat évesen kezdtem el focizni az OMTK-ULE csapatában. A korosztálynak megfelelően váltakoztak az edzőim, jelenleg Czollner Gábor és Gyimesi András edzéseit látogatom.

Az OMTK-ULE korosztályos csapata. (Fotó: archív-Bohus Krisztián)

Hogyan kerültél a felnőtt csapatba?

– Elekes Károly bácsi szólt nekem, hogy kipróbálhatnám magam az egyik edzésen. (Elekes Károly utánpótlás edző és a Rákóczi játékosa – a szerkesztő). A tréning végén mondták, hogy szombaton én is jöhetnék a Csabacsűd elleni meccsre. Így kerültem a csapatba.

Aztán jött az álomszerű bemutatkozás.

– A mérkőzés 55. percében álltam be. Kormányos Antal, a Rákóczi edzője a balszélső posztjára cserélt be és arra kért, hogy próbáljak meg a legjobb tudásom szerint játszani és élvezzem a játékot. A 65. percben lehetett, amikor oldalról kaptam egy beívelt labdát, leválva védőmről kapásból lőttem a hálóba.

Kalmár Mihály góllal mutatkozott be a felnőttek között. (Fotó: archív-Bohus Krisztián)

Mik a távlati terveid?

– Nagyon élvezem a játékot. Amíg csak tudok, szeretnék focizni. Példaképem a nagy focisták közül Sergio Busquets, mivel az FC Barcelona csapatának szurkolok. Környezetemben pedig az apukám, Ő is focista és a magyar orvosválogatottal több világbajnoki címet szerzett. Születésem óta nagyon sok meccsét láttam, többek között az orvos világbajnokságokon is ott voltam. Az elmúlt évben Tatán volt szerencsém a csapatukban játszani. Vágyam, hogy egyszer hasonló szintű nemzetközi tornákon én is részt vehessek!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.