- hirdetés -

Lejátszotta első előkészületi mérkőzését az OMTK-ULE. A jó erőkből álló Szentesi Kinizsi látogatott Orosházára.

A néhány hete edző Orosházi MTK-ULE felnőtt labdarúgó csapata első felkészülési mérkőzésén a Csongrád megyei I. osztályban szereplő Szentesi Kinizsit fogadta az OMTK-ULE Sportcentrumában. Az orosházi gárdában két új szerzemény, Dobozi Béla és Kádár László is pályára lépett. Mindketten Vésztőről igazolnak Orosházára.

OMTK-ULE 1913 – Szentesi Kinizsi    1 – 1         (1 – 0)

Orosháza, 40 néző, vezette: Kvasznovszky József.

OMTK-ULE: Dobozi – Kasuba, Szabó N., Dajcs, Varga P. – Fehér, Kádár, Vincze, Szabó Á. – Péli, Harangozó. Játszott még: Beke, Csőke, Kocsis K. Szakmai vezető: Buza Barnabás.

Szentesi Kinizsi: Tóth L. – Légrádi, Paczali, Friedl, Kis-Kása – Kerepeczki, Prozlik, Bertók, Antman – Sáfár, Bartucz. Játszott még: Verebélyi, Kotrics, Varga, Péter, Bagi, Plenter, Lázár, Koncz. Játékos-edző: Koncz Zsolt.

Lendületesen kezdték a mérkőzést a csapatok. A 10. percben egy jobb oldali támadás végén Vincze ívelte középre a labdát és Péli 12 méterről lőtt a jobb alsó sarokba, 1-0. Az első játékrészben lényegesen többet birtokolta a labdát a hazai gárda, több veszélyes támadást vezettek Buza Barnabás tanítványai. A 34. percben Fehér szöglete után Péli fejelt mellé, majd a 39. percben Fehér beadása után Vincze csúsztatta fejjel kapura a labdát, egy métert tévedett. A 42. percben a mérkőzés legszebb támadása futott a pályán. Péli lendületesen húzta meg a bal oldalt, majd lapos beadását Harangozó 15 méterről kapásból lőtte centikkel mellé. A 44. percben Fehér-Harangozó volt a labda útja, utóbbi éles beadását Csőke fejelte mellé.

A második félidő szentesi lehetőséggel indult, de a vendégek 16 méteres lövése elkerülte a kaput. A 60. percben Harangozó vezette be a labdát egészen az ötös sarkáig, majd a kapusba lőtt. A 66. percben egy vendég lövést ütött szögletre az időközben beállt Beke. A 69. percben Fehér 18 méteres szabadrúgása perdült a sorfalról szögletre. A 80. percben egyenlített a Szentes. Prozlik lépett ki a védők vonalából és higgadtan értékesítette a helyzetét, 1-1. A mérkőzés hátralevő részében mindkét csapat győzelemre játszott, de több gól már nem esett.

Harangozó (b) küzd a labdáért. (Fotó: Bohus Krisztián)

Buza Barnabás: Zaklatott időszak után nagyon pozitív volt ez a délelőtt. Az első félidőben jól és szervezetten játszottunk, a másodikban voltak már problémáink. Erős ellenféllel mérkőztünk, ebből lehet építkezni.

Koncz Zsolt: Jól szolgálta a mai meccs a felkészülésünket. Rávilágított, hogy miben kell fejlődnünk. Türelmesek vagyunk és dolgozunk tovább, mert azt szeretnénk, hogy a szentesi foci napról napra fejlődjön!

Az OMTK-ULE legközelebb július 22-én, Újkígyóson lép pályára felkészülési mérkőzésen. A találkozó kezdési ideje: 18 óra.

A mérkőzéssel egy időben rendezték meg Rákóczitelepen a Rákóczi-Csabacsűd edzőmeccset.

OMTK-Rákóczi – Csabacsűd   4 – 3     (1 – 2)

Rákóczi: Lipcsei – Krivik, Györgyi, Debreceni – Iványi, Kánya, Kormányos K. – Elekes, Tóth L. – Dudás – Nagy D. Játszott még: Dobi B., Dobi N., Kalmár, Rancz, Várdai. Edző: Kormányos Antal.

Orosházi gólszerzők: Dudás, Tóth L. (2), Kalmár.

Kormányos Antal: A rengeteg helyzettel tarkított mérkőzésen el kell ismerni, hogy a magasabb osztálybeli ellenfélnek több lehetősége adódott. A mai napon jobban ment a játék, mint a Kovácsháza elleni felkészülési mérkőzésünkön. Külön öröm, hogy a 15 éves Kalmár Mihály első felnőtt mérkőzésén góllal debütált.

A 15 éves Kalmár Mihály góllal debütált a felnőttek között. (Foto: archív-Bohus Krisztián)

A Rákóczi július 30-án, 18 órakor az Újszegedi TC csapatát fogadja felkészülési mérkőzésen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.