- hirdetés -

A járványügyi helyzetet értékelve a beutazási korlátozásokhoz kapcsolódóan piros besorolásúból sárga besorolásúvá változott Kanada, míg Portugália esetében a sárga besorolás módosult zölddé.

A koronavirus.gov.hu honlapon a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által közzétett közlemény szerint a járványügyi készültség és bizonyos országokat érintő beutazási korlátozások továbbra is érvényben vannak.
– A cél, hogy a vírus behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását megakadályozzuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük – olvasható.

A beutazási korlátozások a sárga és piros besorolású országokból hazaérkezőket érintik. A határon belépőket szúrópróbaszerűen (akár közúton, akár repülőtéren) ellenőrzik, testhőmérséklet mérést végeznek náluk és kérdőívet kell kitölteniük, valamint hatósági házi karanténra kötelesek.

A hatósági házi karanténra kijelölt személyeknek ebben az esetben 14 napig kell otthon maradniuk, tünetek esetén értesítve háziorvosaikat. Amennyiben valaki mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, PCR-tesztet végeztethet el, ha ez negatív, akkor feloldható a karantén.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.