- hirdetés -

Mozgalmas időszakon van túl Kovács Péter. Az orosházi triálversenyző júniusban szervezőként vett részt egy Cegléden tartott országos tábor rendezésében, a hétvégén pedig egy nívós nemzetközi versenyen éppen csak lemaradt a dobogóról a világbajnokokkal is tarkított mezőnyben.

– A júniusi hónap egy országos szintű edzőtábor szervezésével telt számomra. Nagyon élveztem ezt a szerepkört, kicsit persze izgultam előtte, 35 embernek pedig nem olyan egyszerű összehozni. Viszont rengeteg segítséget kaptam a Magyar Kerékpáros Szövetség triál szakágától és a sokszoros bajnok Hegedűs Lászlótól, aki a helyszínt biztosította. Mivel Szegeden sajnos nem engedélyezték, így Cegléden egy frissen felépített pályán zajlott a foglalkozás – mesélte Kovács Péter.

Elmondta, a június 19-20-21. között rendezett tábort a közös edzések mellett háziversennyel és más érdekes programokkal színesítették. Összességében így egy produktív edzőtábort zártak, olyan létszámmal, ami már nagyon jónak számít a sportágon belül. Pihenésre így sem maradt sok ideje, a július már egy nívós nemzetközi verseny jegyében telt, melyhez a szlovákiai Poprádra utaztak.

Cegléden rendezték meg a júniusi triáltábort, 35-nél is nagyobb létszámmal (Fotó: Abonyi Róbert)

A megmérettetésen végül 11 ország képviselői vettek részt, többek közt Dániából, Franciaországból, Spanyolországból, Németországból is érkeztek világbajnokok, rekorderek. A magyar csapattal tartott orosházi részről Gugyella István és Pocsai Richárd is, akik az open kategóriában versenyeztek, ami a középhaladónak felel meg.

Kovács Péter is elégedetten vette szemügyre a pályát, a nevezési listát látva viszont biztos volt abban, hogy nem lesz könnyű dolga a profi kategóriában.
– Sokan érkeztek olyanok, akiket korábban még sosem sikerült legyőznöm – idézte fel.

Erős nemzetközi mezőnyben jutott be kategóriája döntőjébe Kovács Péter (jobbról, második) Fotó: Pavol Ondrus

A kvalifikációs körök során viszont mindez egyáltalán nem hátráltatta, meggyőző teljesítményének köszönhetően a kategória ötfős döntőjébe negyedikként jutott tovább, két német és két magyar versenytársával együtt. Itt sikerült is megtartania helyezését.
– Már azzal is elégedett voltam, hogy 3-4 embert is sikerült megelőznöm, akiket korábban még sosem. Így nem is volt rajtam a fináléban akkora nyomás, persze ez nem jelenti azt, hogy ne adtam volna bele mindent. Szóval nagyon örülök az eredménynek – mesélte boldogan.

Saját versenyét követően sem dőlt hátra, egy nappal később is a poprádi pályán edzett. Augusztus 1-én várhatóan ismét Szlovákia, ezúttal Rudina felé veszik az irányt, ahol ismét nemzetközi versenyen vesznek részt. Oda 5-6 ország képviselőit várják.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.