- hirdetés -

Hosszú hónapok után telt meg ismét focistákkal és érdeklődőkkel a gádorosi sportpálya az elmúlt szombaton. A veszélyhelyzet kihirdetése óta először gyűltek össze a helyi és környékbeli sportszeretők, hogy az immár hagyományos nyári focitornát kihasználva hódoljanak kedvenc labdajátékuknak, együtt töltsenek egy napot az alapvonalon belül és kívül is.

Az időjárás is kegyeibe fogadta a koronavírus-járvány miatt igen rövid idő alatt megszervezett, de annál sikeresebb IV. Gádorosi Kispályás Focitornát július 11-én. Az érkező hidegfront „megvárta”, amíg minden program véget ér, lezajlanak a gálameccsek, a rajongók és barátok fotózkodnak Pisont Istvánnal és a Magyar Kupával, kiosztják a torna díjait. A hangulatra ezúttal sem lehetett panasz, amihez a napsütés mellett a sztárválogatott és persze a főszereplő futball is hozzájárult.

A veszélyhelyzet feloldását követően mindössze három hete maradt Üveges Katalinnak és segítőinek, hogy tető alá hozzák a rendezvényt, amely járvány kitörése óta az első közösségi megmozdulás volt a településen, sőt a környéken is.
– Ez érezhető volt a jelentkezők számában is, de nem panaszkodhatunk. A határidőig csaknem harminc csapat jelezte a részvételi szándékát, közülük végül 13 felnőtt és 11 gyerekcsapat tudott részt venni a tornán. A foci mellett pedig idén is sikerült olyan kísérőprogramokat idehozni, amik a családokat szólítják meg a sztárfellépőktől az ugrálóvárig – mondta el az ötletgazda-főszervező, aki maga is pályára lépett az általa irányított debreceni női futsalcsapattal.

Sokaknak dobban meg a szíve a Magyar Kupa serlege láttán

– Harmadjára vagyunk itt Gádoroson ezen a tornán, most is próbálunk minél jobb eredményt elérni. Könnyű csoportot húztunk, a továbbjutás nem volt gond, később kell majd összeszedett játékot mutatnunk, mert van egy-két igazán erős versenyző a mezőnyben – tudtuk meg az egyik orosházi gárdát képviselő Bús Tamástól. Ők a többi résztvevő csapathoz hasonlóan 2×12 perces meccseket játszottak a délelőtt folyamán, majd az Andonik Sztárválogatott vette át a stafétát, hogy másfél órás műsorával szórakoztassa a labda kergetésében megfáradt játékosokat és a nézőket.

– Hosszú barátság fűz Üveges Katához, így amikor meghívott minket, körbekérdeztem a tagokat és mindenkinek alkalmas volt az időpont, innentől nem volt kérdés, hogy eljövünk. Vannak köztünk énekesek, focisták, zenészek, bűvész, bohóc, meteorológus, műsorvezető, velük igyekszünk színesíteni a rendezvényt. Amellett, hogy színpadra állnak, a gálamérkőzések keretében pályára is lépnek előadóink – árulta el a rendhagyó válogatott vezetője, Nagy Anett.

Fellépésük alatt pedig még egy sztárral gyarapodott az egyébként is illusztris névsor, megérkezett ugyanis a község szülötte, a Budapest Honvéddal immár edzőként is Magyar Kupa-győztes, 31-szeres válogatott labdarúgó, Pisont István. Ráadásul nem üres kézzel jött, magával hozta a kupagyőzelemért járó trófeát.
– Gádorosiként kerültünk mindketten el a nagyvilágba Katával, és amikor megkeresett, hogy volna-e kedvem csatlakozni a tornához, azonnal felmerült bennem: hozom a serleget is, amennyiben a klub beleegyezik – árulta el a klasszis, akit ezúttal is nagy örömmel és szeretettel fogadtak, elhalmozva baráti ölelésekkel, gratuláló kézfogásokkal. Ő pedig legalább ilyen természetességgel állt a fotózkodni vágyók rendelkezésére, sokaknak szerezve ezzel maradandó élményt.

A tornát idén az önkormányzat is támogatta, a hivatal anyagilag és a szervezésben, illetve lebonyolításban is a rendezvény mellé állt.
– Az 500 ezer forintos hozzájáruláson túl képviselő-testületi tagok, önkormányzati dolgozók is kivették a részüket a munkából. Örülünk, hogy Kata tovább viszi a hagyományt és az idei év sem maradt focitorna nélkül. Másrészt a hosszú elzártság után végre megint közösen kapcsolódhatnak ki a gádorosiak, amit legalább ennyire fontosnak érzek – emelte ki dr. Szilágyi Tibor polgármester hozzátéve, a mérkőzések eredményeként számos serleg és érem gazdára talál, de ennél fontosabb a szabadban, szabadon együtt töltött idő, a közös kikapcsolódás.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.