- hirdetés -

1920 óta szórakoztatja a nagyérdeműt az Eötvös Cirkusz. Az elmúlt száz esztendő alatt sokat átvészelt a családi vállalkozás, idén a koronavírus-járvány miatt életbe lépett veszélyhelyzet is keresztbe húzta a számításokat. De nincs megállás, újra robog a karaván egy különleges centenáriumi műsorral. (x)

Bizonyára senkinek sem kell bemutatni az Eötvös Cirkuszt, hiszen a méltán híres családi cirkusz generációkon átívelő produkciói ezreket kápráztattak már el. Mondhatni eggyé vált velünk, a részünk lett. Egyetlen előadás is elég, hogy a jóízű kacagástól eljussunk addig az érzésig, hogy az izgalomtól torkunkban dobogjon a szívünk. A látvány és a manézs hangulata vissza-vissza csal mindenkit a sátorba.

Így megy ez már száz éve. Eötvös Loránd a cirkusz vezetője elmondta, megannyi megpróbáltatás ellenére mindig túlélt és talpra állt a neves Eötvös Cirkusz.
– A nagypapám, Eötvös Nándor Aladár 1920-ban, tulajdonképpen a Trianoni Békediktátum aláírásának évében alapította a cirkuszt, amely átélte a II. Világháborút, az államosítást, amikor a komplett cirkuszt elkobozta az állam, melynek következtében mindent a nulláról kellett újraindítani. Majd jött a forradalom és a rendszerváltás. Ezeket mind-mind átélte és túlélte a cirkusz, ahogy az idei koronavírus-járványt is, mellyel szintén megküzdöttünk – nyilatkozta Eötvös Loránd.

Eötvös Loránd szívének gyermekei produkciója a legkedvesebb (Fotó: Eötvös Cirkusz)

Az orosháziak láthatják a 2019-es Monte-Carlói Cirkuszfesztivál díjnyertes elefántprodukcióját, ahol egyszerre három elefánt dübörög a porondon. Az Eötvös Cirkusz történetében is egyedülálló produkcióval készül a társulat, először lesz látható négyes szaltó az elefánt hátára. Az izgalom sem marad el, az akrobaták az „Óriás Halálkeréken” halált megvető ugrásaikkal garantáltan vastapsot vívnak ki a közönségtől.

A gyerekek kedvencei a kecskék, libák, kacsák és Rocky az okos póniló is Orosházára érkeznek. Fókashow-val is készül a cirkusz, a többszörös Fesztivál Díjnyertes produkciójukat is magukkal hozzák városunkba, Scooby és Teddy a két fóka vidám interaktív előadásának a közönség is részese lehet. A cirkuszigazgató, Eötvös Loránd Hortobágyi Károly Díjas artistaművész, a Párizsi és a Budapesti Cirkuszfesztiválok Díjnyertese, legendás zsonglőrprodukcióját adja elő, melyet feleségével közösen mutat be a nagyérdeműnek. További, a világon is egyedülálló produkcióval készülnek: egyszerre 9 buzogány a levegőben.

A centenáriumi műsort július 16-a és 19-e között láthatja az orosházi közönség, a Tesco melletti füves területen. Előadások hétköznap 18 órakor, szombaton 15 és 18 órakor, míg vasárnap 15 órakor kezdődnek.

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.