- hirdetés -

Az Orosházi FKSE-Linamar gárdájától a közelmúltban több meghatározó játékos is távozott, köztük Lele Ákos. Mások, mint például Zubai Szabolcs, a visszavonulás mellett döntöttek. A klubvezetés pótlásukra már több játékos szerződtetését is bejelentette, de még nem alakult ki a végleges játékoskeret.

A koronavírus járvány miatt lerövidített bajnokságban, az Orosházi FKSE a tizenegyedik helyen zárt, miután a Magyar Kézilabda Szövetség döntése értelmében befejezettnek nyilvánították a bajnokságot. A kényszerhelyzet éppen egy jobb időszakában érte az együttest, hiszen a leállás előtt legyőzték többek közt a Dabas és az Eger csapatait, de a jó erőkből álló Ferencvárossal is döntetlent játszottak.

Vajer Tamás elnök a klub honlapján található interjúban elmondta, a csapat 2020/2021-es szezonra vonatkozó elsődleges célja, hogy a középmezőnybe kerüljön. Úgy gondolja, erre reális esélyeik vannak, mint ahogy arra is, hogy ne legyenek problémáik a kieséssel.

Lele Ákos is távozik (Fotó: Rosta Tibor)

A keret kialakítása jelenleg is tart, több játékossal folytatnak tárgyalásokat. A külföldiek közül Igor Mrsulja és Teimuraz Orjonikidze biztosan távozik, ahogy Lele Ákos és Árpási Patrik is máshol kezdi meg a következő szezont. A visszavonulás mellett döntött Zubai Szabolcs és Herjeczki Balázs. Ambrus József is befejezi, aki viszont ha kell, a későbbiekben is az egyesület rendelkezésére áll.

Az egyesület eddig négy játékos érkezését jelentette be. A saját nevelésű Lászlai Szabolcs hét év után tért vissza az OFKSE kötelékébe, rajta kívül a fehérorosz beálló, Alekszej Ushal, a bosnyák Aldin Sakic, valamint a tapasztalt, balkezes orosz játékos, Alekszej Peskov érkezett. Kapusposzton ezen kívül az utánpótlásból merítve, Varga Imre kapott szerződést a felnőtt csapattól.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.