- hirdetés -

Mindössze 3 és fél évesen ment le első teniszedésére Tóth Vid, a KAZSZER Tenisz Klub fiatal tehetsége, aki azóta számos szép sikert ért el a pályán. A koronavírus miatti kényszerszünet így szinte a legrosszabbkor jött, de bízik benne, hogy az őszi versenyeken szép eredményekkel folytathatja majd szereplését.

Sportos, mozgékony gyereknek számított, szülei ezért egy óvodás korban is elkezdhető sportot kerestek a számára. A labdarúgást, a vívást és az asztaliteniszt is kipróbálta, végül azonban a tenisz lett a befutó. 3 és fél évesen ment le első edzésére, óvodai csoporttársaival közösen választotta a KAZSZER Tenisz Klub ovitenisz foglalkozását.

Hamar ottragadt, hiszen mint kiderült, jó érzéke van az ütő-labda pároshoz, az évek során pedig fokozatosan lépkedett feljebb a korcsoportokban, mellyel hamarosan a versenyek is együtt jártak. Első megmérettetését négy évvel ezelőtt teljesítette, az orosházi KAZSZER Play and Stay-en a 8 év alattiak korcsoportjában a dobogó harmadik fokára állhatott fel, mindössze 5 évesen.

12 versenyen 11 alkalommal állhatott fel a dobogóra az utóbbi időszakban Tóth Vid (Fotó: család)

Ezt követően egy kis szünet következett versenyzői karrierjében, tavaly viszont tudatosabban is elkezdett erre koncentrálni. A tavalyi őszi és az idei tavaszi szezonban sorra jöttek a jobbnál jobb eredmények, 12 Play and Stay versenyen indult el az ország különböző pontjain, melyek közül 11 alkalommal felállhatott a dobogó valamelyik fokára.

Személyes kedvenceként egy sarkadi versenyre emlékszik vissza, hiszen ekkor szerezte meg első aranyérmét. A koronavírus miatti kényszerszünet így természetesen számára sem jött jól, a többi sportághoz hasonlóan a tenisz esetében is elmaradt vagy őszre tolódott az összes megmérettetés. Jelenlegi elsődleges célja, a minél gyorsabb fejlődés mellett, hogy az idény hátralévő részében is a március előtti időszakhoz hasonló szép eredményeket mutasson fel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.