- hirdetés -

A nemzetiségi önkormányzat június 26-i testületi ülésén a képviselői beszámoltak az elmúlt időszak munkájáról. Döntöttek továbbá egy gyermeknapi rendezvény és a Roma bál megtartásáról is.

Az elmúlt időszakban kilenc együttműködési megállapodást kötött Orosháza Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata Békés Megye, Füzesgyarmat, Dévaványa, Kisbér, Mezőkovácsháza, Sarkad, Körösladány, Tótkomlós és Zsadány Roma Nemzetiségi Önkormányzataival. A beszámolók között elhangzott, hogy a nemzetiségi önkormányzat 2020. február 15-én Roma Farsangot tartott, melyen sok vendég vett részt.

Több előterjesztés határozati javaslatait fogadta el a képviselő-testület. Elfogadták a 2019. évi költségvetés végrehajtásáról szóló előterjesztést, módosítást eszközöltek Orosháza Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának 2020. évi költségvetésében, jóváhagyták a 2019. évre vonatkozó belső ellenőrzési jelentését, továbbá döntöttek a használatban lévő kávéfőző leselejtezéséről és egy új gép vásárlásáról.

Elfogadták a 2020. július 10-én, pénteken 19 órától tartandó Roma bállal kapcsolatos előterjesztést is, a zenés, táncos estet a Pacsirta utca 8. szám alatt rendezik. Fellépnek a Kalocsai Fiúk, a belépés ingyenes lesz.
2020. július 4-én, szombaton 10 órától 16 óráig gyermeknapi rendezvényre várják a kicsiket és szüleiket Orosházán a Szilágyi Erzsébet utca 23. szám alatt. A rendezvény nyilvános, a belépés és az ebéd ingyenes. 2020. július 18-án Roma napot tartanak Orosházán a Kismarton utca 20/3. szám alatt. Ezen rendezvény is nyilvános, a belépés és az ebéd szintén ingyenes.
Kávéfőző leselejtezése, új kávéfőző vásárlása.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.