- hirdetés -

A várandósság és a gyermekvállalás rengeteg kérdést vet fel minden anyukában és apukában. Arról, hogy ezekre válaszok is érkezzenek, az Orosházi Kórház gondoskodik. Sőt, a szülésznőktől olyat is megkérdezhetnek az érdeklődők, amit eddig nem mertek.

A járványhelyzet miatt a megszokottól eltérően kicsit később, de megtartja az Orosházi Kórház a Születés Hete rendezvényekhez kapcsolódó előadásokat. Az intézmény “Családbarát Osztály” elismerést elnyert Szülészet-Nőgyógyászati Osztálya 2020. július 3-án, pénteken 14-16 óra között várja a várandós anyukákat és a velük érkező apukákat.

Elsőként a kórház udvarán, a kápolna mellett felállított sátorban hallhatnak az érdeklődők a várandósság, vajúdás, szülés során igénybe vehető szolgáltatásokról, a kórház bemutatja az e téren történt változásokat, újdonságokat. Megismerkedhetnek az Aranyóra jelentőségével, a rooming-in rendszer fontosságával, majd az orvosok válaszolnak a felmerülő kérdésekre. Mindeközben a kórház konyháján készített pogácsa, tea, limonádé fogyasztható.

Ezt követően maximum 6 fős csoportokban lehetőség lesz a vajúdószoba és a szülőszoba, valamint az ott használt eszközök, berendezések megtekintésére.

A bejárás végén a kórház Egészségfejlesztési Irodájának munkatársai röviden bemutatják a hamarosan induló “Szülőklub – gyermekünk születik” elnevezésű programot.

  • Az eseményre két időpontban, 14 vagy 15 órára lehet érkezni
  • A kórház területére a főbejárat melletti szűrőponton át lehet belépni
  • Maszk használata kötelező!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.