- hirdetés -

A koronavírus-járvány következtében elmaradt osztálykirándulások pótlására ad lehetőséget, hogy egész nyárra kiterjesztik az általános és középiskolai csoportok tanítási időben biztosított díjmentes vasúti utazási lehetőségét.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium pénteken kiadott közleményében az olvasható, hogy a díjmentes vasúti utazás az általános iskolák, középfokú iskolák és gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai nevelési-oktatási intézmények nappali iskolai oktatásban részt vevő tanulói, és minden tizedik diák után egy kísérőnek biztosítható az iskola által szervezett csoportos utazáskor.

A tanítási időben biztosított díjmentes vasúti utazási lehetőség a nemzeti és egyetemes kulturális örökség javainak megismertetésére szolgál, így ennek értelmében a nyári szünidőben szintén ezen célzattal lehet igénybe venni. Az ingyenes vonatozás a határozatban tételesen felsorolt úti célok felkeresése esetén jár.

A minisztérium a rendkívüli helyzetre tekintettel elrendelte, hogy a vasúttársaságok hétfőtől augusztus végéig biztosítsák az ingyenes utazást az iskolai csoportoknak a rendeletben felsorolt helyszínekre. A kedvezménnyel az országos múzeumokat és tagintézményeiket, több mint harminc nemzeti és történelmi emlékhelyet, műemléket lehet meglátogatni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.