- hirdetés -

Az Orosházi KInizsi Horgász Egyesületnél is hagyomány, hogy nyaranta horgász tábort szerveznek. A legifjabb generáció a tanulás mellett játszva szeretheti meg ezt a szép sportot.

A járványhelyzet kedvező alakulása tette lehetővé, hogy az egyesület megszervezhesse a tábort, illetve táborokat. A kétszer egyhetes turnus első része zajlik 22-e óta és tart egészen péntek estig. A második tábor augusztusban lesz. Pelle Zsolt az egyesület titkára elmondta, hogy a rendezvény a MOHOSZ Horgász Utánpótlás-nevelési és Oktatási Program pályázati támogatásával valósulhatott meg.

A gyopárosi vizeket is vallatják a táborozók (Fotó: Pirer Kata)

– A közgyűlés minden évben elkülönít egy összeget a táboroztatásra, de rendszerint pályázunk is. Most is egy sikeres pályázat segít abban, hogy a lurkóknak minden felszerelést, csalit, etetőanyagot meg tudtunk vásárolni. Huszonhét gyermek és tizenegy felnőtt alkotja a létszámot. Természetesen most is beiktatunk a programba egy kis elméleti képzést, szerelék készítést, de a fő program a horgászás, mégpedig finom szerelékes, spiccbotos módszerrel. A hét egy napján elvisszük a gyerekeket a Fűzfás-zugi versenypályára, ahol szintén horgászhatnak egy jót – mondja el Pelle Zsolt.

Jól indult a tábor, hisz már az első napon egy négykilós amurt terelt szákba az egyik ifjonc. A Béke-homokbánya azonban szeszélyes víz. A következő napokon nem ettek a halak, ezért, hogy a gyerekeknek minél több sikerélményt adhassanak, szerdán már a Gyopáros Északi-tó vizét vallatták a táborozók.

A tábort péntek délután zárják. A záró program egy, a gyerekek szüleivel közösen megtartott halsütésből és halászlé főzésből, valamint az ételek elfogyasztásából áll.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.