- hirdetés -

Rekordlétszámmal, 15 páros részvételével rendezték meg június 20-án ifj. Pintér Tibor és Pintér Zoltán emlékére szervezett baráti versenyüket az orosházi teniszezők a Tó utcai pályán. A rendezvény elején kis emléktáblák felavatásával tisztelegtek egykori sporttársaik előtt.

Idén is három pályán zajlottak a küzdelmek az ötödik alkalommal megrendezett Ifj. Pintér Tibor – Pintér Zoltán amatőr páros tenisz emlékversenyen, a Tó utcai teniszpályán. A főszervezőtől, Varga Szabolcstól megtudtuk idén rekordlétszámú játékos érkezett, 15 páros részvételével alakult ki a mezőny. Az orosházi teniszezők mellett gyakran a megye több pontjáról is érkeznek vendégek, hogy játszanak.

– Ilyen sokan még sosem voltunk, ezért én bízom benne, hogy a következő évek emlékversenyei is hasonlóan alakulnak majd. Sokan jönnek el már csak azért is, hogy emlékezzenek a régi barátokra, akiknek tiszteletére kis emléktáblákat is avattunk ma. A rendezvény lényege, hogy jól érezzük magunkat, lényegében egy teniszmajális számunkra a mostani hétvége, amit a játék mellett egy pörköltfőzéssel teszünk emlékezetesé – mesélte Varga Szabolcs.

A mérkőzések kezdete előtt Varga Szabolcs köszöntötte a résztvevőket, az Orosházi Városi Tenisz Klub edzője, Németh István pedig a versenyszabályzatot ismertette. A selejtező mérkőzésekre a nagy létszám miatt ezúttal három csoportot alakítottak ki, a továbbjutásról egyszettes küzdelmek döntöttek.

Fejes Ádám hét éve ragadott először teniszütőt, mint mondta, hosszú távra tervez a sportággal.
– Megyei és országos versenyekre is járok, szerencsére az előbbi kategóriában már több alkalommal is sikerült elérnem dobogós helyezéseket. A mai napon is szívesen vettem a kezembe a teniszütőt, de itt most nem az eredmény a fontos, hanem a jókedv, a szórakozás és a családias közeg, ami ezt a közösséget a mindennapokban is jellemzi – nyilatkozta a fiatal játékos.

Az emlékversenyt végül Baudermann Attila és Hotorán Gergely párosa nyerte.

Eredmények:
1. hely: Baudermann Attila – Hotorán Gergely (Orosháza)
2. hely: Furus Noel – Szula Attila (Orosháza)
3. hely: Hornok Béla – Vincze Tamás (Gyomaendrőd)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.