- hirdetés -

Több millió forintos beruházás közeledik a végéhez az Orosházi Kórházban. Jelentős területen új aszfaltburkolatot kap az intézmény úthálózata.

A kórház belső úthálózat egy részére igencsak ráfért már a felújítás, hiszen az elmúlt években komoly rossz állapotba került. A közelmúltban önkormányzati támogatással a Bajnok utca felőli mentőbejáró már megújult, ezúttal pedig saját forrásból fedezik a 3,5 milliós beruházást.

Fotó: Palcsek István

A munkálatokat a Fehér & Fehér Útépítő Kft. végzi, az orosházi cégtől jelentős támogatást kapott a kórház, annak érdekében, hogy minél nagyobb felületen legyen új aszfaltburkolat.

– Az útfelújítás a kórház új-keleti épületszárnyának a főbejárat felé vezető sarkától a pretriage konténerek felé vezető út Központi Technológiai Tömböt elkerülő szakaszáig tart. A vállalkozó felszedte a töredezett burkolatot és teljes szélességben aszfalttal terítette le a több mint háromszáz négyezetméteres útszakaszt. Emellett a gyógyszertár előtti 25 négyzetméteres részen végeztek kátyúzási munkálatokat, a két helyszínen összesen 44 tonna aszfaltot használtak fel – sorolta Árus János műszaki osztályvezető.

Fotó: Palcsek István

A munkálatok befejezése után június 22-én, hétfőn reggel már át is adják a felújított útszakaszt a forgalomnak. Árus Jánostól megtudtuk, hogy a következő napok teendői között tereprendezés, a kórház több pontján útburkolati jelek felfestése, a tűzoltók és mentők felvonulási területeinek, illetve a betegszállítók és az áruszállító járművek parkolóhelyeinek kijelölése is szerepel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.