- hirdetés -

A lovas sportok szerelmesei számára igazi jó hírek érkeztek a napokban. Tervezik, hogy az augusztus huszadikai lóverseny keretében Nemzeti Vágta előfutamokat is rendeznek a Bogárzói pályán.

Az ötlet Kulik Ferenctől, az Orosházi Lovas Egyesület vezetőjétől indult. A januári gálán vetette fel, hogy Bogárzó kiváló helyszín lenne. A Kincsem Park vezetői sok orosházi eseményen voltak vendégek és a körülmények ismeretében támogatásukról biztosították a tervet és javasolták a vágta szervezőinek.

Minden szépen indult, de jött a járvány. Minden rendezvény elmaradt, a lovi is leállt jó időre. Sokáig úgy volt, hogy Orosházán, a lovas majálishoz hasonlóan az augusztusi, hagyományos lóversenyt sem rendezik meg. A lovas élet újra indulása után került fel a Vágta honlapjára, hogy a tervezett helyszínek közt ott van Orosháza is.

A múlt héten a vágta szervezőinek küldöttsége járt Bogárzón. A szakemberek megtekintették a pályát, istállókat és minden a versenyhez szükséges körülmény meglétét és a látogatás végén elégedetten nyilatkoztak a tapasztaltakról.

Többen Orosházán vívhatják ki a budapesti indulás jogát (Fotó: radio1.hu)

Kulik Ferenc lovasegyesületi elnök elmondta, hogy jelen állás szerint az a terv, hogy megrendezik az augusztus huszadikai lóversenyt, melynek egyik fő látványosságát a Nemzeti Vágta futamai jelentik majd.

– Mostantól a lovas egyesület és a város vezetése is azon dolgozik, hogy a jelenleg még meglevő anyagi akadályok elháruljanak a rendezvény elől és ilyen módon is gyarapíthassuk Orosháza és az itteni lovas sportélet jó hírét – tette hozzá Kulik Ferenc.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.