- hirdetés -

Anya csak egy van. Persze. De valljuk meg, apa is. És attól, hogy mindketten szülők, még nem ugyanaz a szerepük, és nem ugyanamiatt szeretik őket a gyerekek.

Anyából gyakran annyit lát a csemete, hogy pakol, főz, mos, vasal, közben kiakad és veszekszik a rumli miatt, amit fél órával korábban orvosolt, de már nyomát sem leli. Apa ehhez képest milyen jó fej. Jó, persze neki is sok dolga van kinn a kertben, de mellette nem kell vigyázni a rendre, és van ideje játszani, bohóckodni, birkózni és focizni. Tudom, általánosítok, de szerintem sok helyütt ez a felállás. Szóval úgy gondolom, főleg a mai napon, hogy ez az apukáknak a nagy erénye. Ők képesek újra gyermekké változni, élvezni a legózást vagy a kommandózást, és nem sajnálják az időt minderre. Épp ezért imádják őket annyira a kicsinyeik. A gyerekek szájából érkező őszinte, kedves gondolatokkal köszöntjük őket Apák napján!

Jázmin (13 éves), Ármin 9 (éves), Zoé (4 éves), Ádám (4 éves)

– Amikor játszik velünk, akkor ő is olyan lesz, mint egy gyerek. Imádok vele barkácsolni meg szerelni. Szinte mindent megenged. Focizik velünk, ő mindig jó fej. Én azért szeretem a legjobban, mert játszik velem a buborékfújómmal, én fújom neki, ő meg elkapja. És nem szeretem azért, mert ő videózhat a telefonján, én meg nem játszhatok rajta.

Jázmin (10 éves)

– Nagyon szeretem Apát! Imádok vele motorozni járni a hegyekbe és az erdőbe. Amikor apával vagyok otthon, sokat játszunk az állatainkkal. Ő nagyon erős, sokat szoktunk birkózni. Sokat járunk horgászni Szarvasra. Nagyon ügyes szakács, és nagyon finom babgulyást tud főzni bográcsban.

Zsófi (7 éves) és (Gergő 4 éves)

– Azért szeretem Apát, mert nagyon cuki. Mindent megvesz nekünk a boltban, amit kérünk. Vesz nekünk nasit is. Meg akkor is szokott nekünk nasit adni, amikor anya nem veszi észre. Mindig keres nekünk mozis mesét. Elvisz a Mozdony utcában biciklizni. Épít nekünk medencét is. Nagyon jól tud füvet nyírni. Finom bolognai spagettit meg hamburgert csinál. Apával nagyon jó együtt aludni. Autózni is lehet vele, meg kockából építeni, kirándulni és társasjátékozni.

Geri (3 éves), Zsófi (7 éves), Emma (9 éves)

– Apával azért jó, mert fejből mesél mesét. Jó kirándulni vele, mert felvesz a nyakába. Jó vele társasozni is. Apával jobb matekozni, mert jobban tud segíteni. Apa okos. Jó, ha ő vigyáz ránk, mert akkor nincs leves délben.

Petra (3 éves) és Viki (6 éves)

– Lehet vele bújócskázni. Játszik velem a Bogyó és Babócás kártyával. Szeretek vele trambulinozni, apa ugrál, én meg pattogok. Ez nagyon vicces. Apával lehet festeni orrszarvút. Ő a legszebb. Ha felnövök, ő lesz a férjem – mesélte Petra.

– Megengedi, hogy felüljek a motorjára. Pepi ül elöl, én meg hátul. Jó vele málnát szedni, meg festeni a falat. Mikor anya dolgozik, akkor mi hárman társasjátékozunk, „Találd ki, hogy ki vagyok?”-ot játszunk. Akadálypályát is lehet építeni vele. Szoktunk birkózni is, ráugrunk meg csikizzük. Az nagyon jó. Én ezeket szeretem apában a legjobban – fűzte hozzá Viki.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.