- hirdetés -

Hétfőtől korlátozás nélkül valamennyi egészségügyi ellátás újraindul Magyarországon, így az Orosházi Kórházban is. Az intézmény hivatalos Facebook-oldalán tette közzé a fontos tudnivalókat.

Ahogy arról beszámoltunk, tegnap Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere jelentette be, hogy hétfőtől újraindulhatnak az egészségügyi ellátások az ország egészségügyi intézményeiben. Az Orosházi Kórház tájékoztatást adott ki az enyhítéssel kapcsolatban. Mint írják, az intézményben minden olyan diagnosztikai és terápiás tevékenységet el lehet végezni, amire a betegeknek szüksége van. A szakrendelésekre továbbra is kizárólag telefonon lehet bejelentkezni, időpontot a
06 (68) 411-166-os telefonszámot lehet kérni. A szakrendelések és azok telefonos mellékei ide kattintva érhető el.

Mivel a járványellenes készültség továbbra is fennáll, ezért az Orosházi Kórház területén az alábbi szabályokat kell betartani.

  • Az intézmény területére kizárólag a Kórház utcai szűrőponton keresztül lehet belépni, a szakrendelő Könd utcai bejárata továbbra is zárva lesz.
  • A kórház teljes területén kötelező a maszk viselése
  • Június 13-ától a látogatási tilalmat feloldják az intézményben. Kizárólag az alábbi idősávban lehetséges a látogatás:

Hétfőtől-péntekig: 14:00 – 16:00,
Szombat-vasárnap: 10:00 – 12:00; 14:00 – 16:00

Kiemelték, hogy a látogatási rendtől egyes osztályok az ellátás specialitása miatt eltérnek, erről az osztály nővérei adnak pontos tájékoztatást. Az Intenzív Terápiás Osztályon kezelt betegek látogatása csak a kezelőorvos előzetes engedélyével lehetséges. Azt kérik a látogatóktól, hogy gyermeket ne vigyenek a magukkal, továbbá azt is, hogy a járóképes betegekkel lehetőség szerint mindenki a kórház udvarán találkozzon. Egy beteget egyszerre maximum két hozzátartozó látogathat!

Kiemelt kép: Orosházi Kórház / Melega Krisztián

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.