- hirdetés -

A napokban kapták kézhez az elismerésben részesülő diákok az Emberi Erőforrások Minisztériumának levelét. A „Magyarország jó tanulója, jó sportolója!” címet Orosházáról négyen érdemelték ki.

Sorozatunk utolsó részében – Patyi Ákost, Lehoczky Annát és Szénási Vendelt követően – Kis Abigélt mutatjuk be.

Abigél 2019-ben a 4,81 átlagú tanulmányi munkája mellett vívásban az Országos Bajnokságban a 2. helyen végzett, a Diákolimpián szintén ezüstérmesként állt fel a dobogóra. Ezen kívül a Gerevich-Kovács-Kárpáti körverseny több állomásán dobogós helyezést ért el. 

– Tizennégy éves vagyok, a Táncsics Mihály Gimnáziumba járok. Hét éve sportolok. A vívást még elsőben, a sulivívás keretein belül ismertem meg, és annyira megtetszett ez a sport, hogy másodikban elkezdtem edzésekre járni. Azóta a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület tagja vagyok. Maga a sport, az edzések igen sok időt vesznek igénybe, de nagyon sok olyan dologra is megtanítanak, amelyek az iskola által támasztott követelményeket könnyebbé teszik. Azt gondolom, hogy a sport nem nehezebbé, hanem könnyebbé teszi a tanulást. A jó időbeosztást meg kell tanulni, és az tény, kevesebb szabadidőm van, de a sportban elért eredmények kárpótolnak ezért. Az elismerést elsősorban edzőimnek, Pusztai Lajosnak és Nagy Nándornak köszönhetem. Főleg Nándival dolgozunk sokat együtt és azt gondolom, hogy ez az elismerés kettőnk érdeme. Köszönettel tartozok tanáraimnak is, mert sokat segítenek abban, hogy a tanulmányaim és a sport összhangban maradjon. Természetesen szüleimről sem feledkezhetem meg, Ők biztosítják a hátteret számomra a tanuláshoz és a sikeres versenyzéshez – mondta el.

„Kevesebb szabadidőm van, de a sportban elért eredmények kárpótolnak ezért” – véli Kis Abigél (Fotó: egyesület)

Abigél hozzátette, már nagyon várja a június 15-én kezdődő edzéseket. Nyáron folyamatosan edzenek, az ősszel a sok elhalasztott verseny végett tele van a versenynaptáruk. Jövőre a serdülő korosztályban versenyez majd és szeretne néhány kadet versenyre is eljutni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.