- hirdetés -

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón elmondta, június második felétől újranyithatnak a színházak, a mozik, a múzeumok és a fürdők.

– Mivel Magyarország sikeresebb volt, mint bármely nyugat-európai ország, ezért lassan az élet minden területe visszaáll a normális kerékvágásba – nyilatkozta a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban a miniszter.
Gulyás Gergely elmondta továbbá, hogy a kormány már benyújtotta a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, valamint kiemelte, az operatív törzs a járványügyi készültségben is működni fog, a tiszti főorvos továbbra is jogosult marad intézkedések meghozatalára.

Gulyás Gergely legfontosabb változásként az, a rendeleti törvényalkotás a rendkívüli jogrend végével történő megszűnését emelte ki. Ezután csak az országgyűlés alkothat törvényeket, de el kell dönteni, hogy a most hatályát veszítő rendeletek közül mi az, amit fenn kíván tartani a kormány és mi az, amit nem.

A miniszter hozzátette, a rendezvényekre vonatkozó korlátozások fennmaradnak, az általános korlátozások viszont megszűnnek. Ennek értelmében a színházak, a mozik, a fürdők, a múzeumok újra látogathatók lesznek. Erről június 16-án szavaz az országgyűlés.

Az operatív törzs vizsgálja a védőtávolságra, rendezvényekre, szórakozóhelyekre, maszkhasználatra vonatkozó intézkedéseket, a vásárlási idősáv továbbra is fennmarad.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.