- hirdetés -

Kökény Beatrix, Farkas Ágnes, Mátéfi Eszter vagy akár Pádár Ildikó is jól csengő nevek a magyar sportvilágban, azon belül is a kézilabdázásban. Huszonhat évvel ezelőtt az Európa-bajnokságra készülő magyar női válogatott az említett játékosokkal a soraiban Orosházán is pályára lépett Franciaország ellen.

Négy csapat részvételével rendezte meg a Magyar Kézilabda Szövetség, a Békés Megyei Kézilabda Szövetség, illetve az orosházi önkormányzat a Körös Kupa elnevezésű női nemzetközi felkészülési tornát 1994 júniusában.

A többek között Kökény Beatrixot, Pádár Ildikót, Mátéfi Esztert és Farkas Ágnest soraiban tudó magyarok mellett az ukrán, a román és a francia válogatott vett részt a viadalon.

A Magyarország-Franciaország mérkőzést az Eötvös-csarnokban rendezték, amelyet végül 20-15-re a magyar csapat nyert meg, ahogy a kupát is. A találkozón az Orosházi Városi Televízió kamerája is jelen volt. Az ebből készült összefoglaló alább megtekinthető.

A találkozó után a szövetségi kapitány Laurencz László a Békés Megyei Hírlap munkatársának nyilatkozott:

– Ha humorosan kívánnám kommenálni a látottakat, azt mondhatnám, hogy megpróbáltunk veszíteni, de nem sikerült. Csak Meksz és Kocsis teljesítményével voltam elégedett, a többiek mind mélyen tudásuk alatt kézilabdáztak – fogalmazott a szakember.

A Laurencz László által dirigált válogatott végül az 1994 szeptemberében rendezett Európa-bajnokságon a negyedik helyen végzett. Egy évvel később világbajnoki ezüstérmet szereztek, míg az 1996-os atlantai olimpiai játékokon a dobogó harmadik fokára állhatott a magyar csapat.

Kiemelt kép: nso.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.