- hirdetés -

A halak számára is véget ért a kényszerszünet, május 30-án rendezte ugyanis hagyományos éves gyermek horgászversenyét az Orosházi Kinizsi Horgász Egyesület a Gyopárosi tónál. A megmérettetésen két kategóriában hirdettek győzteseket, akiket egy jutalomtáborba is meginvitáltak.

Lelkesen várták a kapásokat május 30-án, a Gyopárosi tónál rendezett gyermek horgászverseny résztvevői. A szervező, Orosházi Kinizsi Horgász Egyesület évente kétszer rendez vetélkedést a korosztály számára, valamint két alkalommal tartanak ifjúsági napközis horgásztábort is. Nincs ez másként idén sem, a veszélyhelyzet enyhítésével semmi akadálya nem volt annak, hogy kiderüljön, ki a legügyesebb pecás a gyermekek közül.

Két korosztályban hirdettek bajnokot (Fotó: Bojtor Zalán)

– A mai verseny jellegzetessége, hogy a Magyar Országos Horgász Szövetségnél pályáztuk meg a gyermeknapi vetélkedés megtartását, amit sikeresen megnyertünk. Ezen kívül csatlakoztunk a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének ifjúsági programjához. A szövetségek ennek értelmében a díjazáshoz is hozzájárultak, hiszen a minden gyermek kapott ajándékot már a sorsolás alatt, ezzel is próbáljuk őket a horgászat felé terelni – nyilatkozta Pelle Zsolt, az egyesület titkára.

Hozzátette, a pályázati kiírás szerint két korcsoportra bontották a versenyzőket, így a 6-10 és a 10-14 éves résztvevők közt is hirdettek győztest. Az első két helyezettnek ezen kívül lehetősége nyílik arra, hogy a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének jutalomtáborában is részt vegyen. Ha a győztesek ebben nem szeretnének részt venni, akkor a mögöttük végző versenyzők kapják meg a lehetőséget.

A győztesek jutalom horgásztáborban is részt vehetnek (Fotó: Bojtor Zalán)

Bereczki-Varga Szilárd három évvel ezelőtt kapta meg első horgászbotját, tavaly már versenyen is indult, melyet sikerült megnyernie. Mint mondta, nagyon szereti a horgászatot és kifogni a halakat, viszont mindig vissza is engedi őket.
– Ma az elsődleges célom, hogy bekerüljek az első három helyezett közé, úgyhogy bizakodva várom a kapásokat – mesélte a verseny kezdeti szakaszában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.