- hirdetés -

A következő szezontól újabb orosházi lánynak szurkolhatunk a felnőtt kézilabda NB I-es bajnokságban. Vajer Blanka, a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) játékosaként vitézkedhet az első osztályban.

Nemrég látott napvilágot a hír, hogy a csonka, végeredmény nélkül lezárt bajnokságban a Szent István SE az NB I-ben kieső, míg a NEKA az NB I/B-ben feljutó helyen állt és a két klub a közös, első osztályú indulásban állapodott meg.

A közlés szerint a csapat gerincét a magyar válogatottal ifjúsági Európa-bajnokságot is nyert utánpótláskorú NEKA-játékosok képezik, de a játékoskeret kialakítása még folyik. A SZISE-NEKA felkészülésének, illetve hazai mérkőzéseinek helyszíne Balatonboglár lesz, a csapatot ifj. Kiss Szilárd és Woth Péter irányítja majd.

A következő NB I-es felnőtt bajnokságban már szurkolhatunk neki (Fotó: Rosta Tibor)

Mind a Nemzeti Kézilabda Akadémia, mind a Szent István SE célja az, hogy ezzel a társulással a magyar kézilabda utánpótlásának érdekeit szolgálja úgy, hogy olyan folyamatos játéklehetőséget teremt sok tehetséges kézilabdázónak, amely során magas színvonalú képzést, kiemelkedő sporttudományos hátteret is kapnak, miközben fejlődésük felgyorsulhat.

Az ifi válogatott Vajer Blanka, a hosszúra nyúlt itthoni, szinten tartó edzések után, pünkösdkor utazik vissza és csatlakozik a csapathoz. Megkezdődnek a közös foglalkozások és hamarosan egy kéthetes ifi válogatott edzőtábor is várja az orosházi nevelésű balkezes játékost.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.