- hirdetés -

A koronavírus-járvány elején létszámtól függetlenül betiltotta a zárt és szabadtéri rendezvényeket a kormány. Ez alól többek között a temetések kivételek voltak.

Lászlóffy Róbert, a Rekviem Temetkezés ügyvezetője is elmondta, hogy külön nem születtek rendszabályozások a temetéseket illetően, de igyekeztek minden szükséges óvintézkedést megtenni, hogy a ceremóniákhoz biztonságos körülményeket teremtsenek.

– A ravatalozónál általában többen összegyűlnek, hogy végső búcsút vegyenek az elhunyttól. Biztonsági óvintézkedésként a hozzátartozók beleegyezésével a ravatalozóban egy ízlésesen, kegyeletet nem sértő módon feldíszített kordont állítottunk fel, amelyre felírtuk, hogy a közvetlen részvétnyilvánítást mellőzzék – fogalmazott a temetkezési vállalkozás ügyvezetője, hozzátéve, az ügyintézés menetén sem okozott lényeges változtatást a veszélyhelyzet.

Ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy irodájukban is fokozottan ügyeltek a biztonságra. Kézfertőtlenítőket helyeztek el és ugyan kötelezővé nem tették, de arra kérték a temetést intéző családtagoktól, hogy használjanak szájmaszkot.

– Az egészségügyi kellékekre, védőfelszerelésekre is jobban figyeltünk. Kollégáink teljesen zárt védőfelszerelésben dolgoznak, szemüveget, dupla kesztyűt, illetve halottas zsákot használnak – sorolta majd hangsúlyozva hozzátette, még nem volt olyan esetünk, hogy az illető koronavírus vagy annak szövődményei miatt hunyt volna el, de fő a biztonság.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.