- hirdetés -

Néhány napja már „üzemi fordulaton” dolgozik az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör (OKKSZK) karate szakosztálya.

Mint szinte mindenki, a veszélyhelyzet kihirdetése után a karatésok is beszüntették a közös edzéseket és a kiadott edzéstervek alapján otthon igyekeztek megőrizni erejüket és állóképességüket. Vezetőjük, Sihan Zsiga Zsolt szerint az otthoni munka soha sem lehet egyenértékű a közös és irányított edzéssel.

Végre ismét teljes intenzitással folyhatnak az edzések (Fotó: OKKSZK)

– Május elején kezdtük újra, először kiscsoportokban dolgozva és folyamatosan fejlődve mostanra elértük a teljes intenzitást. Szerencsére a terem méretei alkalmasak arra, hogy az előírt távolságokat megtartva is dolgozni tudjunk. A visszaesés, két hónap kihagyás után jól észrevehető a gyerekeken, de ez valamilyen szinten természetes. Ez, azt gondolom más sportágaknál is hasonlóan jelentkezik. Most azon vagyunk, hogy mihamarabb mindenki utolérje magát. Az élversenyzők már heti 10-11, a gyerekek és a második vonal pedig 5-6 edzéssel készül. A baj most az, hogy nem tudjuk mire. Még senki sem tudja, hol és mikor lesz verseny, amire a csúcsformát el kell érniük – foglalta össze a jelen helyzetet a mester.

A klub vezetése abban bízik, hogy mihamarabb kialakul a hazai és a nemzetközi versenynaptár. Remélik, hogy az Európa-kupát (British Open) és a decemberi, bulgáriai Európa-bajnokságot megrendezik és a klub élversenyzői megküzdhetnek a címekért.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.