- hirdetés -

A meggondolatlan sofőrtől elvették vezetői engedélyét.

A Szabó Dezső utcában igazoltattak egy tehergépkocsival közlekedő férfit tegnap délután a rendőrök. Az alkoholszonda ittasságot jelzett nála, és a sofőr el is ismerte, hogy fogyasztott szeszes italt, mielőtt elindult. Mint azt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől, Lipták Andrástól megtudtuk, az ittasságot összesen három mérési eredmény igazolta, ezért a rendőrök elvették a férfi vezetői engedélyét és büntetőfeljelentést tettek ellene.

Békés megyében 2020 első negyedévében, tehát három hónap alatt 10 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetet okoztak ittas közlekedők. Az ilyen esetekben nem mindig csak a szabálytalankodó sérül meg, szabályosan közlekedő, vétlen áldozatai, sérültjei is vannak az ütközéseknek, szerencsétlenségeknek.

A megyei rendőr-főkapitányság felhívja a minden közlekedő figyelmét arra, hogy a balesetek megelőzése végett senki se vezessen gépjárművet, ha előtte alkoholt fogyasztott. Kiemelték, hogy kerékpárral is csak akkor induljon el bárki, ha a kerékpár biztonságos vezetésére képes állapotban van, valamint mindenki tartsa be a közúti közlekedésre vonatkozó előírásokat, közlekedjenek figyelmesen és szabályosan.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.