- hirdetés -

Motorzúgástól volt hangos a rákóczitelepi versenypálya május 17-én. Modell rali autók rótták a köröket Orosházán.

A Trabiring Modellező Egyesület által szervezett magyar bajnokság első állomása volt a városban, amelynek házigazdája az Orosháza Városi Modellező és Sport Klub volt.

Egy évben hat versenyt tartanak, több városban, illetve rendezvényen. A leglátogatottabb eseményük a Hungaroringen volt, ahol tavaly több tízezer ember követte a versenyüket.

A szervező egyesület elnökétől, Szűcs Lászlótól megtudtuk, hogy a sorozat jelenleg is felfutó ágban van, hiszen tavaly indították útjára az 1:5 rali sorozatot.

– Ez azt jelenti, hogy az autók amelyekkel versenyzünk ötöd akkorák, mint az eredeti rali versenyautók. Nálunk a kategóriában maximum 35 köbcentis belső égésű motorral lehet versenyezni. Nincs korlátozás a teljesítmény növelésére, az a lényeg, hogy a nyomatékot le tudjuk vinni a pályára – fogalmazott Szűcs László.

Fotó: Patakfalvi Ádám

Orosházára leginkább Budapestről és környékéről érkeztek, de az orosházi modellezők versenyen kívül is képviseltették magukat. A szabadedzés és időmérő után tíz darab sprint futamot rendeztek. Ez alapján dőlt el a végeredmény.

A versenyt végül Balázs János nyerte, mögötte végzett a dobogón sorrendben Csősz Lajos és Kobolák Attila. A futamok részletei erre a linkre kattintva érhetők el.

Szűcs László elmondta, hogy aki rendelkezik modellautóval és már képes vezetni ne féljen részt venni hasonló eseményeken, hiszen fejlődni csak úgy lehet, ha minél jobb versenyzők között szerezhet tapasztalatot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.