- hirdetés -

Lopás és kényszerítés miatt tartóztattak le április 19-én egy orosházi férfit. Testvére segítségét kikényszerítve többek között kerti eszközöket, tollpárnát is eltulajdonított. Az ügyészség meghosszabbítja a letartóztatását.

A munkanélküli, vagyontalan férfi április 3-án az esti-éjszakai órákban testvérével a kerítést megbontva ment be Orosházán egy Kisszik utcai hobbikertbe, az ott található tárolóról a lakatot lefeszítette, és három darab kerékpárt, valamint egy elektromos láncfűrészt és más szerszámokat, eszközöket tulajdonított el összesen 100.000 forint értékben.

A férfi január végén Szentetornyán egy Kiss Ernő utcai házban az ajtó betörése után tollpárnát, valamint kályhacsövet lopott el, míg márciusban egy tanyába tört be, ahonnan egy 30.000. forint értékű szivattyút zsákmányolt.

Az Orosházi Járási Ügyészség kisebb értékre üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás, további két lopás, valamint kényszerítés miatt kezdeményezte április 19-e óta letartóztatásban lévő 39 éves büntetett előéletű, többszörös különös visszaesőnek minősülő orosházi férfi letartóztatásának meghosszabbítását. A férfi testvérét kényszerítette arra, hogy betöréses lopásokat kövessen el vele.

Az Orosházi Járási Ügyészség szerint intézkedésre azért van szükség, mert továbbra is fennáll annak a lehetősége, hogy befolyásolja a tanúkat, illetve tárgyi bizonyítékokat rejtene el vagy semmisítene meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.