- hirdetés -

Járványügyi védekezési alapot hozott létre a Békés Megyei Önkormányzat, melynek keretében ezúttal az megyei mentőállomások (így az Orosházi Mentőállomás) mellett az Orosházi Kórházért Alapítványt is támogatták.

A Békés Megyei Önkormányzat másfél hónapja hozta létre a www.bekesmegyeosszefog.hu weboldalt azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet az önkéntes felajánlások lehetőségére és szükségességére.

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke május 14-én, egy Facebook-os élő bejelentkezés keretében adott tájékoztatást. Elmondta, hogy az oldalt közel ötezren látogatták meg eddigi működése alatt és 90 felajánlás már érkezett is a weblapon keresztül.

– A legutóbbi bejelentkezés óta is számos adomány ért célba, többek közt magánszemélyek felajánlásából egy mobiltelefont és tabletet juttattunk el olyan gyermekek részére, akik megfelelő eszköz hiányában nem tudják elvégezni a digitális oktatás keretében kapott feladatokat – tudatta Zalai Mihály, aki köszönetet mondott azoknak, akik már felajánlották segítségüket az arra szorulóknak.

A Békés megye összefog! akció keretein belül emellett járványügyi védekezési alapot hozott létre a megyei önkormányzat a pénzügyi felajánlásokból, melyet sokan támogattak megyeszerte. A Békés Megyei Önkormányzat ehhez – belső pénzügyi átcsoportosítás eredményeként – ötmillió forinttal járult hozzá.

A keret terhére ezúttal a megyei mentőállomásokat részesítették eszköztámogatásban, valamint azok békéscsabai Irányító Csoportját. Az Orosházi Mentőállomás dolgozói ennek köszönhetően hamarosan egy 109 997 forintot érő televíziót kapnak kézhez.

A védekezési alapból ezen felül az Orosházi Kórházért Alapítvány is támogatást kap 600 ezer forint értékben, melyet az orvosi oxigéngáz hálózat bővítésére, valamint orvosi oxigénvételi helyek, orvosi oxigénelosztók és váladékszívók beszerzésére fordítanak.

Zalai Mihály hozzátette, az elkülönített összegből további, a koronavírus járvány elleni védekezéssel kapcsolatos támogatásokat fognak megítélni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.