- hirdetés -

A járvánnyal kapcsolatos nehezebb időszakban nagyon sok helyről érkezett segítség a megnövekedett számú feladat ellátásához. A karitatív tevékenységből nem maradt ki az Orosházi Spartacus Birkózó Klub sem.

Az elmúlt hetekben sokfelé láthattuk a városban, hogy a Diákélelmezés, az idősek ebédjét házhoz szállító autójával a birkózó klub edzője, sportolója viszi az ételt. Páli Sándor edző két héten át látta el az önkéntes feladatot.

Az időseknek hordták házhoz az ételt a birkózók (Fotó: OSBK)

– Az egyesület elnökével, Szél Attilával egyeztettünk és vállaltuk be az önkéntes munkát. Őszintén szólva nem jelentett sem fáradságot, sem különösebb megerőltetést, sőt jó is volt egy kicsit kilépni a napi rutinból. Az emberek hálásak voltak, nekünk pedig jó érzés volt hogy segíthettünk – mondta a munkáról Páli Sándor.

Ma reggel a Véradó Állomáson találkoztunk a Spartacus küldöttségével.

A vérre járvány idején is szükség van (Fotó: CsJ)

– Ilyenkor járvány idején is végeznek a kórházakban életmentő műtéteket, ilyenkor is történnek sajnos balesetek. A vérre vérkészítményekre ilyenkor is nagy szükség van. A klubból többen rendszeres véradók vagyunk. A versenyzők közül ki itthon, ki a tartózkodási helyén de többen is adtak vért, mi pedig most jöttünk. Azt gondolom, hogy ha a város folyamatosan támogatja, segíti az egyesületet, akkor az a minimum, hogy mi is segítsünk, amikor nehezebb a helyzet – beszélt a miértről Szél Attila klubelnök.

Az ideológia és a gesztus minden esetre szép és – azt gondoljuk – követendő is.

Az Orosházi Véradó Állomáson május hónapban még 19-én 21-én 26-28-án, 8- 12 óráig várják a véradókat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.