- hirdetés -

A május 11-i üzemkezdettől újabb változások léptek életbe a Volánbusz járatain. A Budapestet és Pest megyét érintő autóbuszokon maradnak a szigorúbb utazási feltételek.

A veszélyhelyzet kapcsán bevezetett intézkedések következtében eddig egy utas sem használhatta a buszok első ajtaját, a jegyvásárlás online, valamint a pályaudvarok pénztáraiban lehetett menetjegyet váltani. További megelőző intézkedésként május 4-étől a társaság kötelezővé tette utasai számára a szájmaszkok vagy más, a száj és az orr eltakarására alkalmas sál, kendő viselését helyi és helyközi járatain egyaránt.

Május 11-étől újabb változások léptek életbe a Volánbusznál. Azon járatokon, melyek Budapest és Pest megye érintése nélkül közlekednek, újra az első ajtónál történik az utasok felszállása. Ezen járatokon visszaáll a megszokott jegyvásárlási rendszer, újra a buszvezetőtől váltható menetjegy. A közlekedési társaság kiemelte, az enyhítés továbbra sem jár az egészségügyi intézkedések lazításával. Arra kérik az utasokat, hogy maszkjaikat már a sorban álláskor viseljék, tartsák a 1,5-2 méter távolságot egymástól a nyílt és zárt területeken egyaránt.

Azon járatokon, melyek a főváros és Pest megye közigazgatási területeit érintik, továbbra sem lehetséges az első ajtón felszállni, valamint a buszvezetőtől jegyet váltani, csak előre megváltott menetjeggyel lehetséges az utazás.

A járvány miatt bevezetett csomagkezelési szabályok is változatlanok maradnak. A járművezető nyitja és zárja a csomagteret, a csomag be- és kivételét az utasok maguk végzik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.