- hirdetés -

Enyhültek vidéken a kijárási korlátozások május 4-től, így valószínű az autóbusz-közlekedés utasforgalma is megnő. Ennek következtében a szabályok enyhítése mellett döntött a közlekedési társaság.

A közlekedési társaság a Budapestet és Pest megyét nem érintő autóbuszjáratai esetében, így a városok helyi közlekedésében is május 11-től az alábbi könnyítések bevezetését rendeli el.

– Az autóbuszvezetői munkaterület kordonozása megszüntetésre kerül, a két első üléspár továbbra is lezárva marad.

– Az autóbuszvezetők megkezdik a menetjegy értékesítési és ellenőrzési tevékenységet. A fedélzeti jegyvásárlások csökkentése érdekében társaságunk továbbra is szorgalmazza az elektronikus jegyvásárlás, illetve a mobil applikációs jegyvásárlás lehetőségének széles körű igénybevételét.

– Az autóbuszokon a lehető legmagasabb szintű óvintézkedések fenntartása érdekében továbbra is kötelező a szájmaszk viselése az utasok és az autóbuszvezetők részére, valamint a megfelelő biztonsági távolság tartására.

– Felszálláskor az autóbuszon jegyvásárlás céljából egy személy tartózkodhat, a többi jegyet vásárolni kívánó utas a peronon (megállóban) megfelelő távolságtartás mellett kell, hogy várakozzon.

A társaság továbbra is kiemelt figyelmet fordít a higiéniai szabályok szigorú betartására, így különösen:

– az utasok és a dolgozók által kézzel gyakran érintett felületek, eszközök, tárgyak fokozott fertőtlenítésére, mind a járműveken, mind a autóbusz-állomásokon,

– az autóbusz-állomásokon a kézmosási és kézfertőtlenítési lehetőséget biztosítására,

– az autóbuszok minél gyakoribb átszellőztetésére,

– az autóbuszokon lehetőség szerint a legfeljebb 30%-os kihasználtság biztosítására.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.