- hirdetés -

Szerdán már a történelem következett a 2019/2020-as tanévben érettségizők számára. A GYSZC Kossuth Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tanulói ugyan összességében nehéznek tartották a feladatsorokat, mégis bizakodva nyilatkoztak a vizsgát követően.

A feladatsor kitöltése után az épület előtt kérdeztük meg a Kossuth iskola idén végzős tanulóit, milyennek találták az idei történelemérettségi feladatsort, nehezebb volt-e az elmúlt napok vizsgáinál, valamint sajnálják-e, hogy idén elmaradnak a szóbeli vizsgák.

Dalacsi Imola, Bajkán Laura, Gál Richárd és Nagy Renátó mesélte el tapasztalatait.
– Én személy szerint az első részben található kérdésekkel szenvedtem meg jobban, mondhatjuk úgy is, nekem a könnyű kérdések voltak a nehezek. Az esszé úgy érzem jól sikerült, a második világháború előtti időszakról és a Kádár-korszakról írtam meg – mesélte Dalacsi Imola.

Bajkán Laura számára kellemes csalódással ért fel a szerdai nap, bár ő inkább az esszéfeladatot tartotta nehezebbnek. A szerda feladatsort a második helyre helyezné az eddigi vizsgák nehézségi listáján, a matematikánál könnyebb, a hétfői magyarérettséginél összességében nehezebbnek találta.
– Bizakodó vagyok, mégis azt mondom, hátrány, hogy nincs szóbeli vizsga, szerintem tudnánk vele javítani az írásbeli jegyeinken – tette hozzá.

Gál Richárd elmondása szerint a feladatlap első fele megoldható volt, ki lehetett találni a megfelelő válaszokat. A esszéket már nehezebbnek érezte, végül a kereszténység alapjaira és az 1956-os forradalomra esett a választása.
– Én most a töri előtt nagyon ideges voltam nehéznek is tűnt, de most, hogy túl vagyok rajta, már sokkal bizakodóbb vagyok – árulta el.

Nagy Renátó szerint ugyan nem volt könnyű a történelemérettségi, de meg lehetett oldani. Előnyt jelentett a diákoknak, ha volt hozzá alaptudásuk.
Sok képes feladat volt és sokat ki lehetett következtetni a szöveg alapján, ez nagy segítség volt. A szóbeli vizsga igazából egyénenként változó, ha valaki úgy érzi, nem úgy sikerült a mostani, ahogy eltervezte, de szóban jól ki tudja fejezni magát, annak hiányozhat – foglalta össze.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.