- hirdetés -

A hétfői magyar nyelv és irodalom, valamint a keddi matematika feladatsorok után ezúttal a történelmi ismereteiket tehették próbára az idén érettségiző tanulók. Mutatjuk, hol találják a rövid feladatok és az esszék megoldásait!

Történelemmel folytatódott május 6-án, szerdán a 2020-as érettségi vizsgák sorozata. Az első részben rövid válaszokat igénylő feladatokkal találkoztak a diákok, majd az esszéfeladatok következtek. Az előző napon írt matematika vizsgához hasonlóan ezúttal is 180 perc állt a vizsgázók rendelkezésére.

A diákok véleménye szerint nehéz, de összességében megoldható feladatok vártak rájuk, melyeknek időközben a megoldókulcsaik is elérhetővé váltak. A történelemérettségi első részét képező rövid feladatok megoldásait ezen a linken nézhetik meg.

A kereszténység születéséből és az 1956-os forradalomról szóló első esszépárról ide kattintva lehet megtudni, hogy milyen tartalmi elemek kellettek hozzá. A II. világháború előzményeiről és Károly Róbert gazdasági reformjaival foglalkozó második esszépár megoldásait itt tudják megtekinteni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.