- hirdetés -

Pár nappal ezelőtt adtunk hírt arról, hogy az orosházi labdarúgó klubok, az ország többi egyesületéhez hasonlóan a Magyar Labdarúgó Szövetség döntésére várnak. Mint ahogy május 4-én kiderült, az élvonalbeli bajnokság kivételével minden osztályban véget ért a szezon. Jelen állás szerint az OMTK-ULE jövőre is a megye 1-es bajnokságban, míg az OMTK-Rákóczi a megye 2 B-csoportjában kezdi meg a következő szezont.

Május 4-én hosszas tanácskozás után hozta meg döntését a magyar labdarúgó bajnokságokkal kapcsolatban az MLSZ. Az élvonalbeli, NB1-es bajnokságon kívül az összes, március közepén félbeszakadt pontvadászatot befejezettnek nyilvánították, a pályán eddig elért eredmények alapján rögzítve a bajnoki tabellák helyezéseit.

Tóth-Kása Sándor, az OMTK-ULE egyesületének elnöke elmondta, a következő 2020/2021-es szezonra nevezési preferenciákat határoztak meg, ennek alapján alakulhat majd ki a jövő évi megyei bajnokságok mezőnye, amiben nagy szerepe lesz a megyei szövetségeknek is.

Jelen állás szerint a megyei bajnokságok mezőnye a megye 1-es bajnokok esetleges NB3-ba kerülését leszámítva nem változik a következő szezonra. Ennek értelmében az OMTK-ULE továbbra is a megye 1-es bajnokságban, míg az OMTK-Rákóczi a megye 2-es bajnokság B-csoportjában folytatná. Utóbbi csapatot igencsak kedvezőtlenül érintette a döntés, hiszen vezették a bajnokságot, így azonban nem lesz lehetőségük egy osztállyal feljebb kerülni.

Az egyesület utánpótlásképzése továbbra is biztosítva van (Fotó: Palcsek István)

– A szövetség tájékoztatása alapján az NB3-ba feljutás kérdése eldöntött, ezúttal nem lesznek osztályzók, mint az elmúlt években, nem tudni lesz-e létszámbővítés. Még nem tudjuk, hogy a Körösladány tudja-e vállalni az NB3-at, ha igen a Békés megyei első osztályban mindössze hét csapat maradna. Erre a helyzetre mindenképp megfelelő megoldást kell majd találnunk, mert még az sem biztos, hogy mind a hét csapat vállalni tudná az indulást – összegzett Tóth-Kása Sándor.

Mint mondta, várható volt az MLSZ döntése, hiszen a megyei bajnokságokban nagyon nehéz lett volna heti két mérkőzést és kupatalálkozókat megszervezni a nemzeti bajnokságok küzdelmeihez képest. Gazdasági szempontból az egyesület utánpótlásképzése továbbra is biztosítva van, míg a felnőtt játékosokat hamarosan megkérdezik jövőjükről, terveikről, mely alapján meghozhatják döntéseiket a következő szezonra vonatkozóan.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.