- hirdetés -

Május 23. és június 13. között indulhat újra Magyarországon az élvonalbeli futballbajnokság. A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, Csányi Sándor ugyanakkor eddig csak a nemzeti bajnokságok helyzetéről beszélt. A megyei bajnokságok csapatai, így az OMTK-ULE és az OMTK-Rákóczi gárdája a szövetség döntésére vár.

A kormány május 4-től kezdve az ország egész területén engedélyezi a sportrendezvények nézők nélküli, zárt körülmények között történő lebonyolítását, illetve az edzések megtartását és látogatását. Ennek köszönhetően lehetővé válik a labdarúgó OTP Bank Liga folytatása.

A koronavírus-járvány magyarországi megjelenése óta szinte minden csapatsportágban lefújták a bajnokságokat, a labdarúgás esetében azonban nyitva maradt a folytatás lehetősége. A Magyar Labdarúgó Szövetség ugyanis nem törölte sorozatait, sőt kifejezte a szándékát a folytatásról.

A Magyar Labdarúgó Szövetség döntésére várnak az orosházi labdarúgó egyesületek (Fotó: Rosta Tibor)

Csányi Sándor, a szövetség elnöke úgy nyilatkozott, számításaik szerint május 23. és június 13. között tudnák folytatni az NB1-es küzdelmeket, melynek köszönhetően június végére, július elejére lezárulhatna a sorozat, akárcsak a Magyar Kupa küzdelmei. Konkrétum viszont nem hangzott el, így a megyei bajnokságok esetében nem tudni, lesz-e folytatás.

Tóth-Kása Sándor, az OMTK-ULE elnöke elmondta, a megyei bajnokságokban szereplő csapatok, így az OMTK-ULE és az OMTK-Rákóczi is a Magyar Labdarúgó Szövetség döntésére vár.
– Egyedül a tömegsport kezdődik újra, az Eötvös József Katolikus Általános Iskola udvarán a kispályás városi bajnokság folytatódik, az előírásoknak megfelelően szigorúan nézők nélkül – nyilatkozta Tóth-Kása Sándor.

A kispályás városi bajnokság zárt kapuk mögött folytatódik (Fotó: Takács Csaba)

Az edzések engedélyezése ugyanis a sportegyesületek által szervezett tréningekre éppúgy vonatkozik, mint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport tevékenységek céljából végzett tréningekre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.