- hirdetés -

A Kincsem Nemzeti Kft. a koronavírus-járvány elleni küzdelem második szakaszával kapcsolatos Kormány bejelentés és az ezzel összefüggésben hozott részletszabályok ismeretében 2020. május 4-én határozta meg a versenyek újraindításának tervezett időpontját.

A Kincsem Nemzeti Kft. szakemberei a május 23-i szezonkezdéshez igazodva kidolgozták a galopp és az ügető szakágban a versenynapok és a nagydíjak tervezett időpontjait. A tervezett versenynaptárból kiderül, hogy a jelenleg rendelkezésre álló információkat figyelembe véve, a Derby hétvégének augusztus 22-23-át jelölték meg. Abban bíznak, hogy a legnagyobb, klasszikus futamokat már helyszíni közönség előtt lehet megrendezni a Kincsem Parkban. A legjelentősebb nemzetközi futamok október 17-én és 18-án lesznek, remélhetőleg már a szokásos Food Truck Show eseménnyel összekötve.

Smulovics Zoltán versenyzési igazgató elmondta, a szokásos nyári szünet elmarad a galopp és az ügető szakágban, így a tervek szerint május végétől szilveszterig folyamatosan lesznek hétvégenként lóverseny futamok a Kincsem Parkban.

Egyelőre zárt kapuk mögött, de folytatódik a Kincsem Parkban a versenyszezon (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Egyelőre zárt kapus versenyekkel indul, vagyis folytatódik a szezon, hogy meddig, az majd kiderül. Az online fogadások folyhatnak, illetve a héten, ugyan szűkített nyitvatartással, de kinyitnak a városi fogadóirodák, valamint a lovipontok is nyitva vannak. Szerencsére egyre többen – talán az idősebb, régi fogadóinkat kivéve – játszanak a modern technika segítségével. Volt már ilyen zárt kapus napunk és különösebben nem látszott meg a forgalmon. Ettől eltekintve mi is nagyon szeretnénk a nagyközönség számára is megnyitni a pályát, hisz a versenyek hangulata, fílingje egészen más ilyenkor – mondta el a versenyzési igazgató.

Orosházi lovak is lesznek az újra nyitáson. Erről számolt be az Orosházi Lovas Egyesület elnöke, Kulik Ferenc.

– A 23-i első versenynapon már ott leszünk, de előtte, ha lesz, kvalifikációra, próbafutamra is kiállítunk egy-egy lovat. Nekünk tíz lovunk van most tréningben, de az ugyancsak orosházi Kárai istálló lovai is edzésben vannak és várják a startot. Ami a mi augusztus huszadikai nemzetközi versenyünket illeti, úgy gondolom, hogy ez egy jóval nagyobb volumenű rendezvény annál, mint hogy bizonytalanra elkezdjük szervezni. Az a valószínű, hogy idén elmarad – teszi hozzá az elnök.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.