- hirdetés -

Fekete István novellája, Arany János és Tóth Árpád versei, valamint a könyvek történetéről, olvasásról, kódexről szóló szövegértési feladatok szerepeltek a 2019/2020-as tanév magyar nyelv- és irodalom érettségijének vizsgalapjain. Mutatjuk, hol lehet elérni a megoldásokat!

A magyar nyelv- és irodalom érettségi első részének megoldásához 90 perc állt a diákok rendelkezésére, melyben szövegértési és szövegalkotási feladattal találkoztak. A vizsga második, 10:30-kor kezdődő részében műelemző feladat és összeghasonlító elemzés várt rájuk.

Az érettségizőknek, így az orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Székács József Evangélikus Iskola és GYSZC Kossuth Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tanulóinak nem sok ideje marad pihenésre. Május 4-én, kedden már a sokak által legnehezebb tantárgyból, azaz matematikából adhatnak számot tudásukról.

A május 4-i magyarérettségi szövegértési feladatsorának eredményeit itt, a rövid szövegalkotási feladat megoldásait itt, az összehasonlító műelemzés megoldásait ide kattintva érheti el. Az érvelésről ezen a linken, míg a megfelelő novellaelemzésről ide kattintva tájékozódhat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.