- hirdetés -

A fesztiválozók nyári menetrendjét is átírta a koronavírus. A VOLT, Balaton Sound és Sziget fesztiválok látogatói kénytelenek lesznek más kikapcsolódási lehetőségeket keresni, ugyanis az említett rendezvények idén biztosan elmaradnak.

Csütörtökön online sajtótájékoztatón jelentette ki Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogyan tervezi a kormány fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítani a koronavírus járvány miatt leállt életet. Érvényben maradtak a rendezvényekre vonatkozó korlátozások, így augusztus 15-ig az 500 főnél nagyobb rendezvényeket nem lehet megtartani.

Ez egyben azt is jelenti, hogy 27 év után először marad el a Sziget Fesztivál. Hasonló sorsra jutott 2020-ban a VOLT és a Balaton Sound is, valamint számos nagyobb nyári rendezvény is. A Sziget Fesztivál főszervezője szerint igyekeznek optimális megoldást keresni az elővételes jegyvásárlók számára, legyen szó akár visszatérítésükről, akár a jegyek jövő évi felhasználhatóságáról.

Idén elmarad a fesztiválszezon (Fotó: Pixabay)

A jelenlegi helyzet komoly anyagi károkat okoz a teljes fesztiválpiacon, az alábbi nagyobb érintett eseményeket idén biztosan nem rendezik meg:

Júniusra tervezett események: Kolorádó Fesztivál (Nagykovácsi), Fishing on Orfű (Orfű), VOLT Fesztivál (Sopron)
Júliusra tervezett események: Rockmaraton (Budapest), Balaton Sound (Zamárdi), Campus Fesztivál (Debrecen), Bánkitó Fesztivál (Bánk), Művészetek Völgye (Kapolcs és környéke), FEZEN (Székesfehérvár), EFOTT (Velencei-tó), EastFest (Mezőtúr), Ördögkatlan (Villány), VeszprémFest (Veszprém), Ozora Fesztivál (Ozora)
Augusztusra tervezett események: Sziget Fesztivál (Budapest)

A fesztiválokra utazóknak így ezúttal várniuk kell 2021-ig, amikor remélhetőleg ismét meg tudják rendezni a felsorolt eseményeket.

Kiemelt kép forrása: Pixabay

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.