- hirdetés -

A kiscsákóiak segítséget kértek és kaptak is. Az Orosházához tartozó település önkormányzati képviselője, Tóth-Kása Sándor élelmiszercsomagokat és fertőtlenítőszereket vitt a község lakóinak.

Nagyon sok rászoruló, idős ember él Kiscsákón, akinek a veszélyhelyzet tovább nehezítette a mindennapokat – kezdte Pável Lászlóné Anna, aki megkereste a település önkormányzati képviselőjét, hogy valamilyen formában segítse az ott élőket.

– Nem egyszerű az élet itt az időseknek, többek között a buszközlekedés miatt sem. Sokat jelent a most kapott csomag nekik, amiket nagyon vártak már – nyilatkozta lapunknak Anna.

Fotó: Palcsek István

Tóth-Kása Sándor tartós élelmiszerekkel és fertőtlenítőszerekkel teli kisbusszal érkezett a településre április 30-án. A település minden lakosának, összesen 62 csomagot állítottak össze.

– Egy neve elhallgatását kérő vállalkozó barátommal közösen biztosítottuk az anyagi forrást a csomagok összeállításához, illetve a Dél-Békés Mentőcsoport fertőtlenítőszerrel támogatta az itt élőket, amiért hálásak vagyunk. Ha teljes megoldást nem is nyújt ez a felajánlás, mégis úgy hiszem előremutató abból a szempontból, hogy az önkormányzat nem felejti el a kiscsákóiakat sem – fogalmazott Tóth-Kása Sándor.

Fotó: Palcsek István

A képviselőtől megtudtuk, hogy a csomagok szállításában az OMTK-ULE 1913 labdarúgó egyesülete segített.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.