- hirdetés -

272 elhunyt, 2500 fertőzött, 485 gyógyult. Ezek a számok jellemzik a jelenlegi magyarországi helyzetet. A Koronamonitor előrejelzésének jóvoltából azonban nem csak a mai adatokat láthatjuk, hanem a következő három hónap valószínűsíthető alakulását is előre megtekinthetjük.

Az előrejelzés a lappangók, az enyhe fertőzöttek, a kórházi kezelés alatt állók, a kritikus állapotúak és az elhalálozottak számát becsüli meg a már tudott adatok alapján. Eszerint az enyhe fertőzöttek száma május 8-án éri el a csúcspontot, majd esik, viszont a lappangók száma már április végétől folyamatosan csökkenni fog.

Június 1-jére az előrejelzés szerint a lappangók száma 900-ra, az enyhe fertőzötteké 1291-re csökken a májusi eleji csúcs után. Július 1-jén a lappangós számát 704-re, az enyhe fertőzöttekét 1009-re „jósolják”.

Érdekesség, hogy a kórházi kezelés alatt állók száma a mai 841-ről a következő napoktól kezdve fokozatosan csökkenni fog, és nem is fogja a következő három hónapban elérni ezt a számot, sőt 750 fölé sem emelkedik majd a mutató szerint. A szükséges intenzív ágyak száma nem fogja meghaladni a 70-et .

A koronamonitor oldalán látható grafikon július 25-ig jelzi előre az adatok változását. Eszerint a lappangók száma 578-ra, a az enyhe fertőzötteké 829-re, a kórházi kezelés alatt állóké 435-re tehető majd, az elhunytak száma pedig ekkorra 578 lesz. Ez utóbbi az egyetlen, aminek száma érthető okokból sajnos csökkenni nem tud. A többi viszont igen.

A fent látható grafikon egy kalkuláció, ami azzal a céllal jött létre, hogy előre megmutassa a tetőzés várható időpontját és a szükséges intenzív ágyak számát.

Kiemelt kép: debreciner.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.