- hirdetés -

Orbán Viktor miniszterelnök április 24-én a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, a koronavírus-járvány elleni védekezés első szakasza jövő hét végén lezárul, de a további korlátozások helyett az élet újraindítása fog következni, igaz, mindezt szigorú szabályok mellett, a fokozatosság elvét követve.

A cél, hogy a továbbiakban védve legyenek a leginkább veszélyeztetettek, vagyis az idősek, a krónikus betegek és a nagyvárosokban élők.

„A miniszterelnök elmondta, figyelik Ausztria menetrendjét, ott nyitnak az üzletek, iskolák, múzeumok. Úgy értékelt: „egy kicsit talán gyorsabban is haladnak, mint ahogy az az én életösztöneim szerint Magyarországon helyénvaló lenne”. Fegyelmezett, nyugodt „nyomkövetést” javasolt, „ne haladjunk olyan gyorsan, mint az osztrákok, de nagyon ne is maradjunk le” – olvasható a kormany.hu oldalon.

A kórházi ágyak felszabadítására vonatkozóan a miniszterelnök úgy fogalmazott, „ha az élet újraindításakor a vírus elszabadul, akkor hirtelen kellene előállítani több tízezer kórházi ágyat és több ezer lélegeztetőgépet, ami lehetetlen.”

Orbán Viktor kiemelte, a legnagyobb probléma a munkavállalókat érinti. Cél tehát, hogy minél több munkahelyet teremtsenek, a megszűnők helyett pedig újakat hozzanak létre. Hozzátette, az álláskeresési támogatás 3 hónapig jár. Bízik abban, hogy az kitart a rendkívüli helyzet végéig.

Kiemelt kép: koronavirus.gov.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.